Τούρκικο ελικόπτερο πάνω από τη Ρω – Τι επιδιώκει η Τουρκία

09:52 10/4/2018 - Πηγή: Armynow

Ένα ακόμα σοβαρό επεισοδιο με τούρκικο ελικόπτερο πάνω από τη νήσο Ρω. Τι επιδιώκει η Τουρκία με αυτές τις κινήσεις, τι θέλει να πετύχει.

Τo σοβαρό επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη νήσο Ρω που σημειώθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 10:30 δείχνει την πρόθεση της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής το τουρκικό ελικόπτερο που ήταν της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε χθες το βράδυ χαμηλές

διελεύσεις πάνω από το νησί χωρίς φώτα και πάρα πολύ χαμηλά μόλις στα 400 πόδια! Για τον λόγο αυτό και έγινε αντιληπτό από τη φρουρά του νησιού μόνο από τον ήχο.

Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά ρίχνοντας τροχιοδεικτικά πυρά με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το ελικόπτερο άμεσα και το περιστατικό να λήξει εκεί.

Η κίνηση αυτή από πλευράς της Τουρκίας δείχνει πλέον ξεκάθαρα πόσο επιζητά ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και πόσο επιχειρεί να «γκριζάρει» περιοχές πάνω από τα νησιά. Να υπενθυμίσουμε ότι ανήμερα το Πάσχα δύο τούρκικα F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες.

Παράλληλα μια τέτοια υπερπτήση μέσα στη νύχτα, ανεβάζει πολύ το δείκτη επικινδυνότητας και την πιθανότητα ενός ατυχήματος που κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει.

The post Τούρκικο ελικόπτερο πάνω από τη Ρω – Τι επιδιώκει η Τουρκία appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκικο, Ρω –, Τουρκία,tourkiko, ro –, tourkia