Τα σχόλια στο armynow.net για το νέο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

06:16 13/3/2019 - Πηγή: Armynow

Δείτε ενδεικτικά κάποια από τα μηνύματα με σχόλια για το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που στάλθηκαν στο armynow.net. Ανοιχτή η φόρμα επικοινωνίας και τις επόμενες ημέρες

Πλήθος μηνυμάτων στάλθηκαν χθες στο armynow.net και αφορούν το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ το οποίο έχει κατατεθεί για διαβούλευση μέχρι τις 18 Μαρτίου για να προωθηθεί στη συνέχεια με την τελική του μορφή στη Βουλή

προς ψήφιση. Το νομοσχέδιο φέρνει πολλές νέες τροποποιήσεις που αφορούν τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων αλλά και όσους υπηρετούν την θητεία τους.

Είναι αλήθεια, ότι από χθες λάβαμε πάρα πολλά μηνύματα που κατήγγειλαν ότι στη σελίδα της διαβούλευσης δεν εμφανίζονταν τα σχόλια που είχαν κάνει. Κάτι που οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε μπλοκάρει η σελίδα του υπουργείου προφανώς λόγω επισκεψιμότητας. Το θέμα λύθηκε τελικά και τα σχόλια εμφανίζονται κανονικά ή τουλάχιστον εμφανίζονταν αρκετά από αυτά.

Σήμερα δημοσιεύουμε ενδεικτικά κάποια από τα μηνύματα που έφτασαν στο armynow.net. Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία των αποστολέων είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας.

Η φόρμα – επικοινωνίας θα παραμείνει ανοιχτή και τις επόμενες ημέρες ώστε όσοι θέλουν να προσθέσουν τα δικά τους σχόλια, τις παρατηρήσεις, προτάσεις ακόμα και άρθρα ώστε να τα δημοσιεύσουμε.

Δείτε ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια:

Άρθρο 01 – Υπεράσπιση στρατιωτικών ενώπιον ποινικών δικαστηρίων

ΣΧΟΛΙΑ: “Το παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνει την προτεινομένη τροπολογία η οποία έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για την θεραπεία της κατάφορης αδικίας της σχετικά με την βαθμολογική εξέλιξη των ΑΣΣΥ καταταγέντων 1991, παρά τις διαβεβαιώσεις για την ορθότητα της αιτιολογικής έκθεσης.

Άρθρο 63 – Ρυθμίσεις θεμάτων Μετοχικών Ταμείων Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΧΟΛΙΑ: Αρθρο 10: Τροποποίηση Διατάξεων Ν.3883/2010. Υπάρχει πλήρη απαξίωση των Αξιωματικών ΑΣΣΥ κατατεγέντων 1991 με τη μη ένταξή τους στον Ν.2439/1996 και εκτόξευση της ανισότητας σε σχέση με αξιωματικούς τάξεως 1992 (ΑΣΣΥ 1990), αντί για (1) έτος διαφορά στο βαθμό έχουν (4), μετά την προαγωγή των τελευταίων με τις συνδυαστικές διατάξεις του Ν.2439/1996 και του N.4494/2017

Άρθρο 01 – Υπεράσπιση στρατιωτικών ενώπιον ποινικών δικαστηρίων
ΣΧΟΛΙΑ: Άρθρο 69. ΑΣΣΥ καταταγεντες 1991. Δεν αναφέρεται πουθενά η προτεινόμενη τροπολογία για την άρση της αδικίας της παρούσας βαθμολογικής εξέλιξης στελεχών θέματος , η οποία έχει επιβεβαιωθεί από το ΥΠΕΘΑ για την ορθότητα της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης. Επίσης , στην ίδια τροπολογία , υπάρχει και προβλεπόμενη ρύθμιση του καταληκτικού βαθμού του Συνταγματάρχη στα στελέχη θέματος , με 40 έτη υπηρεσίας χωρίς κατοχή πτυχίου ΑΕΙ στον καταληκτικό βαθμό.

Άρθρο 05 – Ειδικές ρυθμίσεις για τη θέση Εθελοντών Μακράς Θητείας εκτός οργανικών θέσεων

ΣΧΟΛΙΑ: Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο άρθρο για τους ΕΠΟΠ αλλά μόνο για τους ΕΜΘ.Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό γιατί με βάση αυτό το άρθρο κρατά με προϋποθέσεις τους ΕΜΘ και αποστρατευει σύμφωνα με το νόμο του 1974 όλους τους ΕΠΟΠ.

Άρθρα 21 & 22 : Αντιρρησίες συνείδησης

ΣΧΟΛΙΑ: Σύμφωνα με το αιτιολογικό του νομοσχεδίου, το σκεπτικό των ευνοϊκών μέτρων για τους αντιρρησίες συνείδησης είναι η ισότητα με τους οπλίτες θητείας απέναντι στο Σύνταγμα. Όμως όπως έχει πει ο Αριστοτέλης : “Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”.
Δε μπορεί να συγκριθεί η ένοπλη θητεία (ειδικά στην παραμεθόριο, με όλες τις δυσμενείς συνθήκες που υπάρχουν, με την κοινωνική ή όποια άλλη εργασία (κυρίως σε αστικά κέντρα) που καλούνται να κάνουν οι αντιρρησίες.
Συνεπώς η εξίσωση τους αποτελεί αδικία.

The post Τα σχόλια στο armynow.net για το νέο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα