Τα ελικόπτερα, τα αεροπλάνα και το Γραφείο Τύπου Twitter του ΥΠΕΘΑ

15:25 13/4/2018 - Πηγή: Armynow

Κάτι δεν πάει καλά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το θέμα της ενημέρωσης. Σοβαρά περιστατικά αφήνονται στην ασυδοσία του διαδικτύου και στην ενημέρωση μέσω twitter.

Το χθεσινό δυστύχημα με τον άδικο χαμό του 34χρονου Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρο, και έχοντας περάσει πλέον ένα ολόκληρο 24ωρο, ήρθε να αναδείξει με τον πιο δραματικό ότι κάτι δε πάει καλά με το ζήτημα της ενημέρωσης από την ηγεσία του υπουργείου που κατοικοεδρεύει στη Μεσογείων. Και όταν λέμε ενημέρωση εννοούμε των δημοσιογράφων που

είναι το «μέσον» για να φτάσει στον «δέκτη» που είναι όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου.

Είναι τραγικό να γίνεται γνωστή η είδηση ότι ελληνικό μαχητικό κατέπεσε μέσα από προσωπικές πληροφορίες δημοσιογράφων και για πάνω από δύο ώρες και μάλιστα στη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική συγκυρία, να επιτρέπεται να διακινούνται διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Έπρεπε να περάσουν δύο ώρες για να επιβεβαιωθεί ότι τελικά το Mirage 2000-5 ΔΕΝ καταρρίφθηκε από τουρκικό αεροσκάφος (ευτυχώς ενημερωθήκαμε άμεσα από τους ίδιους τους Τούρκους), ότι δεν υπήρξε βλάβη και να «καταρριφθούν» διάφορες άλλες φαντασιώσεις που διέδιδαν κυνηγοί-κλικαδόροι του διαδικτύου.

Είναι ακόμα πιο τραγικό τέσσερις ολόκληρες ώρες μετά το συμβάν και ενώ η μόνη ενημέρωση είναι ότι ακόμα αναζητούν τα συντρίμμια και το τι έγινε με τον άτυχο πιλότο να γίνεται η ανακοίνωση του θανάτου του μέσω …ενός tweet του υπουργού Πάνου Καμένου λες και είχε την αποκλειστικότητα.

Δυστυχώς όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό μη ενημέρωσης. Μόλις πριν τρεις ημέρες στο επίσης σοβαρό περιστατικό στη νήσο Ρω ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς τακτική. Ένα γεγονός που έγινε στις 10.30 το βράδυ αφέθηκε όλο το βράδυ να διακινείται από τον οποιοδήποτε όπως εκείνος ήθελε. Το διαδίκτυο και τα δημοσιογραφικά μέσα οργίαζαν και από το υπουργείο μέχρι αργά το πρωί της επόμενης ημέρας δεν επιβεβαίωναν τίποτα. Και φυσικά στη συνέχεια ήρθε και πάλι ο υπουργός Πάνος Καμένος αντί κάποιας δήλωσης με ένα retweet να μας εξυμνήσει την κυρά της Ρω…

Δε ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται στο γραφείο ενημέρωσης του υπουργού ή τι «υπαρξιακά» προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει ο ίδιος ο υπουργός. Το σίγουρο όμως είναι ότι στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο τόπος και οι ΕΔ με την τούρκικη επιθετικότητα εκτός ορίων και την ευρύτερη περιοχή να «βράζει», η ενημέρωση του κοινού είναι πάρα πολύ βασικός παράγοντας. Και η ενημέρωση για το οποιοδήποτε συμβάν πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, αμεσότητα και από επίσημα στελέχη του υπουργείου. Δεν είναι θέματα για να αφεθούν στην ασυδοσία του διαδικτύου και φυσικά δεν είναι ζήτημα του tweeter που ο υπουργός το έχει μετατρέψει σε Γραφείο Τύπου και Διεύθυνση Ενημέρωσης.

The post Τα ελικόπτερα, τα αεροπλάνα και το Γραφείο Τύπου Twitter του ΥΠΕΘΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα