Συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ στη MSETT Hellas για την «Trident Javelin 17»!

H MSETT Hellas δέχθηκε τα συγχαρητήρια του NATO για την υποστήριξη που παρείχε στην εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας άσκηση με την επωνυμία “Trident Javelin 17”.

Συγχαρητήρια έδωσε το NATO / Joint Warfare Center στην MSETT Hellas για την υποστήριξη που παρείχαν τα στελέχη της στην εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας άσκηση με την επωνυμία “Trident Javelin 17”, που διεξήχθη

από 04 – 16 Νοεμβρίου 2017 στο Stavanger της Νορβηγίας.

Η παρουσία εκεί για πρώτη φορά 18 στελεχών από την Ελλάδα και η άψογη από κάθε άποψη στελέχωση των Response Cells της άσκησης για την υποστήριξή της από πλευράς προσομοίωσης υπήρξε καταλυτική και βοήθησε στην επιτυχία της εν λόγω άσκησης.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσους σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτό το δύσκολο έργο, ενώ η MSETT Hellas συνεχίζει στη νέα χρονιά με ακόμη περισσότερες προκλήσεις, με υψηλότερους στόχους και μεγαλύτερη προσπάθεια. Η ομάδα υποστήριξης της άσκησης αποτελούνταν από: Λήδα Ζαρκάδα (MSETT CAX Manager), Κωνσταντίνο Τσιάκαλο, Δημήτριο Σιάγα, Γεωργία Ζαρκάδα, Αναστάσιο Μητρόπουλο, Αναστάσιο Παρασκευόπουλο, Χρήστο Μηλιατζίδη, Μιχάλη Τσιγκερλιώτη, Θεολόγο Καραπαναγιώτη, Ιωάννη Ροκανά, Ταξιάρχη Σαρδέλλη, Υάκινθο Αγιάνογλου, Αθανάσιο Δόνα, Αχίλλειο Σκαμαγκούλη, Λεωνίδα Σερίφη, Ιωάννη Κωστίδη, Ιωάννη Καραηλία, Αλέξανδρο Ιωακειμίδη. Είμαστε περήφανοι για όλους!

Η συγκεκριμένη άσκηση ήταν μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τελευταίων ετών και βασίστηκε στη μεθοδολογία των ασκήσεων που ακούει στο όνομα Computer Assited Exercises (CAX), δηλαδή ασκήσεις υποστηριζόμενες από υπολογιστές – προσομοίωση. Οι ασκήσεις αυτές οι οποίες παράγουν ουσιαστικά αποτελέσματα με τη μορφή Lessons Learned και Lessons Intedified, χρησιμοποιούνται για να εκπαιδεύσουν το προσωπικό του ΝΑΤΟ σε διαδικασίες και επιχειρήσεις.

Με τη γενικευμένη χρήση της “κατασκευαστικής” (constructive) προσομοίωσης οι ασκήσεις αυτές μειώνουν το κόστος της εκπαίδευσης, και της αξιολόγησης του προσωπικού και της επιχειρησιακής σχεδίασης. Το κύριο μοντέλο προσομοίωσης επιχειρησιακού – στρατηγικού επιπέδου που θα χρησιμοποιηθεί είναι το Joint Theatre Level Simulation (JTLS).

Η εμπιστοσύνη που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια το JWC αλλά και άλλες ΝΑΤΟϊκές δομές στην εταιρεία MSETT Hellas, στα θέματα της εκπαίδευσης με την εκτεταμένη χρήση προσομοίωσης έχει βοηθήσει σε πολλά επίπεδα για να αναπτυχθούν σημαντικά παράλληλες δραστηριότητες και νέα υπηρεσίες.

Από την άσκηση αυτή προσδοκάται η επέκταση του συμβολαίου της MSETT Hellas και σε άλλες δραστηριότητες όπως η δόμηση βάσεων δεδομένων και η συνεχής δοκιμή σεναρίων, αλλά και η ανάπτυξη διαδικασιών για τις CAX.

The post Συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ στη MSETT Hellas για την «Trident Javelin 17»! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα