Στρατός Ξηράς: Καθημερινή δράση και φροντίδα στο πλευρό των πυρόπληκτων – ΦΩΤΟ

08:24 2/9/2018 - Πηγή: Armynow

Ενάμισης μήνας πέρασε από την φονική πυρκαγιά στην Αττική κι ο Στρατός Ξηράς συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, και ο Στρατός Ξηράς συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πυρόπληκτους κάθε μέρα. Από τις καθημερινές ανάγκες της σίτισης, της παροχής στέγης σε πυρόπληκτες οικογένειες, αλλά και της περιπολίας των ευρύτερων περιοχών τα στελέχη του Στρατού Ξηράς καθημερινά προσφέρουν τη βοήθειά τους με αυταπάρνηση, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς.

Την

επόμενη μέρα μετά την πυρκαγιά ο Στρατός ανέλαβε τη σίτιση των κατοίκων κι έστησε ένα ολοκληρωμένο μαγειρείο στην περιοχή της Αργυράς Ακτής, όπου εδώ και σχεδόν ενάμισι μήνα έχουν παραχθεί και προσφερθεί 16.000 μερίδες φαγητού στους κατοίκους της περιοχής και θα συνεχίζουν να προσφέρονται. Επίσης τρία άτομα διατίθενται στο σημείο παράθεσης συσσιτίου στην Αργυρά Ακτή.

Για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων ΑΜΕΑ του Δήμου Μαραθώνα ο Στρατός προσφέρει δύο μάγειρες, ένα γιατρό, ένα νοσοκόμο και δύο τραπεζοκόμους.

Την ίδια ώρα στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα συνεχίζουν να φιλοξενούνται 85 οικογένειες πυρόπληκτων, συνολικά 285 άτομα.

Και δεν σταματάει εκεί η προσφορά του Στρατού. Στο πλαίσιο της πρόληψης των πυρκαγιών κι εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας είναι από 3 και άνω στο Ν. Αττικής, σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν εννέα περίπολα των δύο ατόμων από διάφορες Μονάδες της Αττικής, που περιπολούν στις περιοχές μήπως εντοπίσουν εστία φωτιάς ή κάποια ύποπτη κίνηση.

The post Στρατός Ξηράς: Καθημερινή δράση και φροντίδα στο πλευρό των πυρόπληκτων – ΦΩΤΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα