Στην Κύπρο ο ΥΕΘΑ για κρίσιμες συναντήσεις – Δεύτερο γεωτρύπανο από την Τουρκία

10:51 8/5/2019 - Πηγή: Armynow

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης βρίσκεται στην Κύπρο όπου πραγματοποιεί ιδιαίτερα κρίσιμες συναντήσεις.

Την ώρα που η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέπτεται την Κύπρο.

Ο ΥΕΘΑ

θα συμμετέχει στις εργασίες του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας ΕλλάδαςΚύπρου που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία, ενώ ήδη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπου τον δέχθηκε στο Προεδρκό Μέγαρο. Τον Ευ. Αποστολάκη συνόδευε ο Κύπριος ομόλογός του Σάββας Αγγελίδης ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αντάλλαξαν απόψεις για την έκρυθμη κατάσταση που προκαλεί η Τουρκία και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των νόμιμων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τσαβούσογλου και το δεύτερο γεωτρύπανο

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να διευκρινίσει που ακριβώς θα τις κάνει, ενώ δήλωσε ότι «για την Τουρκία και τον “τ/κ λαό” δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η “ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου” ή που υπέγραψε με άλλες χώρες».

Πληροφορίες: philenews

The post Στην Κύπρο ο ΥΕΘΑ για κρίσιμες συναντήσεις – Δεύτερο γεωτρύπανο από την Τουρκία appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα