Στην Κρήτη ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης για τον συντονισμό των ΕΔ

15:30 26/2/2019 - Πηγή: Armynow

Στο πλευρό των πληγέντων της Κρήτης θα βρεθεί ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης ο οποίος θα συντονίσει το έργο των ΕΔ και θα εκτιμήσει αν χρειαστεί και επιπλέον βοήθεια

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης, προκειμένου να επιβλέψει και ο ίδιος των συντονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει φτάσει στο νησί προκειμένουν να συμβάλουν στην αποκατάσταση

των μεγάλων ζημιών που έχουν προκληθεί από την σφοδρή κακοκαιρία. Επίσης, ο ΥΕΘΑ από την εικόνα που θα έχει ο ίδιος θα μπορέσει να εκτιμήσει και να κρίνει αν θα χρειαστεί και επιπλέον βοήθεια από τις ΕΔ.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν εντολής του ΥΕΘΑ μεταφέρονται στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδά οχήματα και τεχνικό προσωπικό, προς αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα «διατηρείται ετοιμότητα για την αποστολή δύο επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργειο.

Τονίζεται επίσης πως στη διάθεση των αρμοδίων αρχών έχουν τεθεί προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικότερα, έχουν διατεθεί 11 οχήματα διαφόρων τύπων, καθώς και 28 στελέχη από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) και τη Σχολή Μηχανικού.

Σκοπός είναι να αποκατασταθεί προσωρινά η σύνδεση στους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν οι γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες.

The post Στην Κρήτη ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης για τον συντονισμό των ΕΔ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα