“Σκέψεις Θεού” – Γιάννης Παρασκευάς (Σχης ε.α. – ΣΣΕ ’89)

21:11 21/2/2018 - Πηγή: Armynow

Παρουσίαση του βιβλίου “Σκέψεις Θεού”, του Γιάννη Παρασκευά (Σχη ε.α. – ΣΣΕ ’89) .

Το armynow.net, στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης και προώθησης των στελεχών στις εκτός στρατεύματος δραστηριότητές τους, συνεχίζει τις παρουσιάσεις βιβλίων εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών ΕΔ & ΣΑ, με το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιάννη Παρασκευά (Σχη ε.α. – ΣΣΕ ’89) “Σκέψεις Θεού”.

Όποια στελέχη εν ενεργεία

και εν αποστρατεία επιθυμούν να παρουσιάσουν το συγγραφικό τους έργο, μπορούν να αποστείλουν στο editor@armynow.net , τα παρακάτω στοιχεία :

Φωτογραφία εξωφύλλουΛίγα λόγια για την υπόθεση / περιεχόμενοΣύντομο βιογραφικό συγγραφέαΦωτογραφία συγγραφέαΟποιαδήποτε άλλη πληροφορία επιθυμούν.

“Σκέψεις Θεού” Γιάννης Παρασκευάς (Σχης ε.α.)Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε ένα φανταστικό ελληνικό νησί, όπου κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, κάποιο ξεχασμένο καθολικό τάγμα μοναχών – ιπποτών, υποτίθεται είχε εγκατασταθεί και κατασκευάσει μια βιβλιοθήκη με όλη τη γνώση που είχε συσσωρεύσει από την επαφή του με άλλους πολιτισμούς στη μέση ανατολή αλλά και από τη γνώση της χριστιανικής θεολογίας, καταφθάνει η Αμαλία, η ηρωίδα του βιβλίου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της φιλοσοφίας, με σκοπό να κάνει μια έρευνα σχετικά με το έργο των ιπποτών – μοναχών.

Η Αμαλία ζει μια ζωή απολύτως ρυθμισμένη, προβλέψιμη και μάλλον πεζή, έχοντας επιτελέσει όλα όσα το οικογενειακό της περιβπάλλον απαιτούσε από αυτήν, πεπεισμένη για την ορθότητά τους.

Εκεί, θα αντιληφθεί ότι η πεποίθησή της αυτή δεν είναι και τόσο ακλόνητη και δεν είναι και τόσο δική της.

Η γνωριμία της με το μεσόκοπο βιβλιοθηκάριο της βιβλιοθήκης των ιπποτών, οι συζητήσεις τους, καθώς και οι ν΄’εες εμπειρίες που θα ζήσει στο νησί, θα την οδηγήσουν σε μια πλήρη αναθεώρηση της ζωής και θα της δώσουν απαντήσεις σχετικά με τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης.

Κυρίως όμως, θα ανακαλύψει τον πραγματικό έρωτα, καθώς και θα συνειδητοποιήσει πως ο προορισμός του ανθρώπου είναι να ζήσει σα Θεός, κατασκευάζοντας καθημερινά, νοητικά, τη δική του πραγματικότητα που αν την υπηρετήσει πιστά, κάποτε θα γίνει αλήθεια Θεού.

Άλλωστε, είμαστε οι σκέψεις του θεού.

Εκδόσεις “Όστρια”

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Γιάννης Παρασκευάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1989.

Υπηρέτησε στο στρατό ξηράς επί 26 χρόνια, από όπου και αποστρατεύτηκε με αίτησ’η του το 2011.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, υπηρέτησε σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, ενώ το 2004 συμμετείχε στην ειρηνευτική αποστολή στο Αφγανιστάν.

Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015, αρθογραφούσε στη διαδικτυακή πλατφόρμα maga.gr κι έχει γράψει πάνω από 120 άρθρα γνώμης, καθώς και αναλύσεις με αφορμή την επικαιρότητα.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική, έχει δύο παιδιά και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.

Οι “Σκέψεις Θεού” ήταν η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Όστρια” το Φεβρουάριο του 2016.

Η “Σοφία του Δράκου“ που ήδη έχουμε παρουσιάσει, είναι το δεύτερό του βιβλίο.

The post “Σκέψεις Θεού” – Γιάννης Παρασκευάς (Σχης ε.α. – ΣΣΕ ’89) appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα