Σαν σήμερα: Η απώλεια του Ανθυποσμηναγού Τσίτσα Κωνσταντίνου.

09:56 3/12/2017 - Πηγή: Armynow

Σαν σήμερα σε αερομαχία με Ιταλούς καταρρίφθηκε από τα εχθρικά πυρά ένα ελληνικό αεροσκάφος. Αποτέλεσμα ο θάνατος του Ανθυποσμηναγού Τσίτσα Κωνσταντίνου.

Σαν σήμερα το 1940, έξι αεροσκάφη PZL P.24 της 23ης Μοίρας Διώξεως, ενώ εκτελούσαν αποστολή κάλυψης του τομέα επιχειρήσεων Γ’ Σώματος Στρατού και προστασίας φίλιων βομβαρδιστικών, ενεπλάκησαν σε αερομαχία με υπέρτερη ιταλική δύναμη καταδιωκτικών Fiat CR.42.

Κατά τον αγώνα που ακολούθησε καταρρίφθηκε από τα

εχθρικά πυρά ένα ελληνικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα το θάνατο του χειριστή, Ανθυποσμηναγού Τσίτσα Κωνσταντίνου.

Τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας ένα αεροπλάνο Junkers JU 52 – από τα πέντε της Πολιτικής Αεροπορίας που είχαν επιστρατευθεί – κατόρθωσε παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να μεταφέρει ένα απόσπασμα της 80ης Βρετανικής Μοίρας από τα Ιωάννινα στη Λάρισα.

Επίσης σαν σήμερα το 1950: Το 13ο Σμήνος Μεταφορών (αεροσκάφη C-47 Dakota), δύο ημέρες μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία, εντάχθηκε στην 21η Μοίρα -της 374ης Αμερικάνικης Πτέρυγας- τα πληρώματα της οποίας, λόγω των συχνών μετακινήσεών της, αποκαλούνταν «Αθίγγανοι της Kyushu».

Το Ελληνικό Σμήνος ανέλαβε μεταφορές κάθε είδους στα προκεχωρημένα σημεία του μετώπου, ρίψεις εφοδίων και πυρομαχικών σε φίλια τμήματα, προκεχωρημένα ή αποκομμένα, νυχτερινές πτήσεις σε εχθρικό έδαφος για συλλογή πληροφοριών, ψυχολογικό πόλεμο και τέλος ανεφοδιασμό συμμαχικών βάσεων.

The post Σαν σήμερα: Η απώλεια του Ανθυποσμηναγού Τσίτσα Κωνσταντίνου. appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα