Ρήγας στο 27ο Ιατρικό Συνέδριο ΕΔ: Συγκεκριμένες δράσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Την πολυσχιδή προσφορά του υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο εξήρε ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 27ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου για την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας και διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική ηγεσία

των Ενόπλων Δυνάμεων, με σύγχρονη αντίληψη και συγκεκριμένες πολιτικές που υπηρετούν τις λογικές της διακλαδικότητας, της εξωστρέφειας και της αποτελεσματικότητας επιδιώκουμε την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των πόρων και των υποδομών.

Διαρκής μας στόχος είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας, αλλά και η παροχή αναβαθμισμένων και ακόμη πιο ποιοτικών υπηρεσιών που να καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της κοινωνίας. Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρισκόμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά γνωστοποιώντας σειρά δράσεων που έχει αναπτύξει ή αναπτύσσει το υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οι δράσεις αυτές είναι οι εξής:

– Η ενίσχυση των δομών του Υπουργείου Υγείας με 22 ειδικευμένους αξιωματικούς ιατρούς, στις περιοχές όπου υπηρετούν.

– Η τοποθέτηση, την τελευταία διετία, συνολικά 82 στρατεύσιμων ιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία άγονων περιοχών, οι οποίοι εκπληρώνουν ταυτόχρονα με τη θητεία τους και την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως γιατροί.

– Η εκτέλεση, στις 29 Οκτωβρίου, από το πλοίο Γενικής Υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» της τέταρτης αποστολής του για εφέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, με την επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, στις Οινούσσες, τα Ψαρρά, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.

Η καθημερινή υγειονομική υποστήριξη, εκ μέρους του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προς τις προσφυγικές δομές με ιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και η συμβολή στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις όλων των εποχών.

– Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής, για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

– Η επικείμενη υπογραφή με την περιφέρεια, Ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση της μελέτης έργου για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ) με την κατασκευή νέου κτιρίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, που θα περιλαμβάνουν και ενέσιμα σκευάσματα.

– Η υπογραφή των πρώτων ετησίων συμβάσεων του 2017 που παρατάθηκαν, μέχρι 31-12-2018, ενώ βρίσκονται εν εξελίξει οι διαδικασίες για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και επικουρικών γιατρών για το 2019.

– Η σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης των ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (εν ενεργεία στρατιωτικών και μελών των οικογενειών τους) στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αναθεώρησης και επικαιροποίησης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την Υγειονομική Περίθαλψη και για την Κρίση Σωματικής Ικανότητας.

Έρχεται και ρομποτική ιατρική

Τέλος με την ευκαιρία των συνεδριών για τη ρομποτική ιατρική στις οποίες όπως είπε, «παρατήρησα πως στις συγκεκριμένες συνεδρίες δεν συμμετέχουν γιατροί από δημόσια ή στρατιωτικά νοσοκομεία, αλλά από ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «στο επόμενο Συνέδριο, στο 28ο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχουμε τη χαρά στις συνεδρίες ρομποτικής χειρουργικής να συμμετέχουν ενεργά και στρατιωτικοί ιατροί καθόσον είμαστε σε αναμονή της διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας δύο συστημάτων ρομποτικής χειρουργικής Da Vinci Xi που θα διατεθούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη αναφορά θεωρώ πως είναι ενδεικτική του πολυεπίπεδων δράσεων που έχουμε αναλάβει για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και από την αποτελεσματικότητα αυτών επιθυμούμε να αντλούμε τη νομιμοποίησή μας» κατέληξε.

The post Ρήγας στο 27ο Ιατρικό Συνέδριο ΕΔ: Συγκεκριμένες δράσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρήγας, 27ο Ιατρικό Συνέδριο ΕΔ, Συγκεκριμένες,rigas, 27o iatriko synedrio ed, sygkekrimenes