Πώς θα ταξιδέψουν για τις εκλογές στρατευμένοι και στρατιωτικοί

13:58 24/4/2019 - Πηγή: Armynow

Πώς θα ταξιδέψουν για τις εκλογές οι στρατευμένοι και το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό προκειμένου να πάνε στον τόπο καταγωγής τους και να ψηφίσουν. ΟΛΕΣ οι πληροφορίες.

Ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη

και Στ. Τάσσος αναφέρει τις εκπτώσεις που υπάρχουν προκειμένου να μετακινηθούν οι στρατευμένοι και οι στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους στους τόπους καταγωγής τους όπου ψηφίζουν.

Όπως τονίζει ο Π. Ρήγας στην απάντησή του για τους οπλίτες θητείας ισχύουν τα εξής: Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χορηγείται σε όλους τους οπλίτες θητείας, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου, μία (1) κατάσταση επιβίβασης (Κ.Ε) μετ’ επιστροφής κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων (4) ημερών, για ένα τόπο προορισμού της επιθυμίας τους και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (πλην της μετακίνησης με αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας).

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν στην νήσο Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής μετακίνησης.

Επίσης, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις, επετεύχθη η παροχή εκπτώσεων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακτοπλοϊκούς φορείς.

Από τους εν λόγω φορείς βρίσκονται σε ισχύ οι προσφορές, για τους οπλίτες θητείας, όπως παρακάτω:

(1) Έκπτωση 25% στα ατομικά εισιτήρια για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με
τα πλοία της Fast Ferries.

(2) Έκπτωση 25% στις γραμμές Δωδεκανήσου και ΒΑ Αιγαίου και έκπτωση 50% στις γραμμές Κρήτης, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της Attica Group (Superfast Ferries και BlueStar Ferries).

(3) Έκπτωση 25%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις με καμπίνα στις Κυκλάδες-Β. Αιγαίο-Σποράδες και 25% στον Σαρωνικό με τα πλοία της Hellenic Seaways.

(4) Έκπτωση 50%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της Aegean Speed Lines.

(5) Έκπτωση 15%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα κατά τόπους Υπεραστικά ΚΤΕΛ. Ειδικά για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Έβρου η έκπτωση στους οπλίτες θητείας ανέρχεται σε ποσοστό 25% όπως και για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών (για συγκεκριμένα δρομολόγια).

(6) Έκπτωση 25%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα μέσα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται πλέον η δυνατότητα δωρεάν μετακινήσεων στο αστικό κομμάτι του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Πέραν των ανωτέρω, βρίσκονται σε ισχύ σχετικές συμβάσεις για δωρεάν μετακινήσεις των οπλιτών θητείας με τις αστικές συγκοινωνίες, χωρίς την καταβολή κομίστρου, για το έτος 2019, μετά από σχετική υπουργική απόφαση για τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Πάτρα με τους οικείους συγκοινωνιακούς φορείς.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού ισχύουν τα παρακάτω:

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, βρίσκονται σε ισχύ οι παρακάτω προσφορές:

(1) Έκπτωση 25% στα ατομικά εισιτήρια και στα Ι.Χ- ΜΟΤΟ για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της Fast Ferries.

(2) Έκπτωση 25% στις γραμμές Δωδεκανήσου και ΒΑ Αιγαίου, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της Attica Group (Superfast Ferries και BlueStar Ferries).

(3) Έκπτωση 25%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις με καμπίνα στις Κυκλάδες-Β. Αιγαίο-Σποράδες καιστον Σαρωνικό με τα πλοία της Hellenic Seaways.

(4) Έκπτωση 30%, στα ατομικά εισιτήρια και Ι.Χ – ΜΟΤΟ για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της GoldenStar Ferries.

(5)Έκπτωση 15% για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα κατά τόπους Υπεραστικά ΚΤΕΛ.

(6) Έκπτωση 25%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα μέσα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πέραν των ανωτέρω υφίσταται η δυνατότητα αξιοποίησης των δρομολογίων των αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για την μετακίνηση τόσο των στελεχών όσο και των οπλιτών και ειδικότερα αυτών που υπηρετούν στα νησιά με βάση το ποσοστό κάλυψης των θέσεων που τους αναλογεί.

Όσον αφορά το θέμα της δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜΜ του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, όπως σημειώνεται στην απάντηση του Π. Ρήγα «σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο παρ. 5 του ν.4487/17 (Α’ 110) έχουν καταργηθεί μεταξύ άλλων και παροχές από φορείς της γενικής κυβέρνησης, που αφορούν σε μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών».

Καταλήγοντας ο Π. Ρήγας τονίζει: «Τέλος, και σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, θα υπάρξει η δυνατότητα εγγραφής τόσο του μονίμου στρατιωτικού προσωπικού όσο και των οπλιτών θητείας σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι τόσο το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προς το οποίο διαβιβάζουμε την παρούσα μετά του σχετικού,για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες».

The post Πώς θα ταξιδέψουν για τις εκλογές στρατευμένοι και στρατιωτικοί appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα