Πώς περιέγραψε το περιβάλλον Κοτζιά το παρασκήνιο της παραίτησης του

Τι πραγματικά δεν μπόρεσε να ανεχτεί ο Νίκος Κοτζιάς στη διαμάχη του με τον Π. Καμμένο. Για τι κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τι περίμενε να πράξει που δεν έπραξε

Εδώ και μέρες ήταν πολλοί που περίμεναν ότι δε θα αργήσει η «έκρηξη» του Νίκου Κοτζιά μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στις ΗΠΑ με τον Πάνο Καμμένο

με τις προτάσεις για plan b για το Σκοπιανό.

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι αλήθεια ότι συγκρατήθηκε και ακόμα όταν καλέστηκε να κάνει δήλωση, απάντησε χωρίς κάποια ιδιαίτερη οξύτητα αν και ήταν εμφανής ο εκνευρισμός του. «Κατάπιε» όμως για να το πούμε λαϊκά ότι τον υποκατέστησε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μέσα στις ΗΠΑ σε επίσημη επίσκεψη.

Το προχθεσινό κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο και τα όσα έγιναν τις τέσσερις ώρες που διήρκησε ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και ήταν ζήτημα ωρών η παραίτησή του παρά την προσπάθεια του Μαξίμου να μεταφέρει ότι δεν υπάρχει ζήτημα.

Σύμφωνα με τα όσα σημείωσαν στο Armynow.net συνεργάτες του πρώην ΥΠΕΞ, δύο ήταν τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Πρώτο και κυριότερο ήταν ή «αήθη» επίθεση όπως τη χαρακτηρίζουν που δέχτηκε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο από τον Πάνο Καμμένο η οποία έδειχνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν απλά μια πρόφαση για να ξεδιπλώσει ο Πάνος Καμμένος όλο του το «ταλέντο».

Οι αναφορές του ΥΕΘΑ σε μυστικά κονδύλια και τα περί σχέσης του ΥΠΕΞ με τον Σόρος εξαγρίωσαν στην κυριολεξία τον Νίκο Κοτζιά, καθώς με δική του πρωτοβουλία στον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που αυτοβούλως προώθησε ο κ. Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ζήτησε χθες από τον Πρωθυπουργό να υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία για να ελέγχονται τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων με προφανή φυσικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δεύτερο, ήταν η στάση του πρωθυπουργού αλλά και υπολοίπων υπουργών της κυβέρνησης οι οποίοι στην μεταξύ τους ένταση και διαφωνία κράτησαν ετεροβαρείς ισορροπίες αντί να κρατήσουν το λιγότερο ίσες αποστάσεις.

Ο Νίκος Κοτζιάς όπως σημειώνουν έκανε πρώτα και κύρια τεράστια δουλειά στο ΥΠΕΞ αναβαθμίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Και το σημαντικότερο έφερε σε πέρας το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η στάση του Πρωθυπουργού να δείξει «ανοχή» στον Πάνο Καμμένο και στα πολιτικά του παιχνίδια, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πολέμησε την Συμφωνία, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην κυβέρνηση θεωρήθηκε κάτι παραπάνω από πρόκληση.

Όπως και να έχει ο εκρηκτικός Νίκος Κοτζιάς επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν διατεθειμένος για άλλες υποχωρήσεις και παραιτήθηκε βάζοντας «φωτιά» στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα που βλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών να αποτελεί δύσκολη πολιτική εξίσωση και για εκείνον.

Υ.Γ. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο δεύτερος υπουργός που «τρώει» ο Πάνος Καμμένος μετά τον Νίκο Φίλη για τον οποίο επίσης απείλησε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Θα υπάρξει και τρίτος; Ο χρόνος θα δείξει.

The post Πώς περιέγραψε το περιβάλλον Κοτζιά το παρασκήνιο της παραίτησης του appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα