Πώς φτάσαμε στην αναμενόμενη υπουργοποίηση του Ναύαρχου Αποστολάκη

13:35 13/1/2019 - Πηγή: Armynow

Οι σχέσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα στενές εδώ και παρά πολύ καιρό για όσους γνωρίζουν.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό σε κρίσιμες στιγμές έντασης με την Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας επικοινωνούσε απευθείας με τον Ναύαρχο για να ενημερωθεί παρακάπτοντας τον Πάνο Καμμένο

δείχνοντας τις προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκαν.

Ακόμα πιο ισχυρό δείγμα ήταν η πρόσφατη συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ στην αντιπροσωπεία για τον Στρατηγικό Διάλογο ΕλλάδαςΗΠΑ δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει τόσο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός με την τοποθέτηση του Ε. Αποστολάκη έστειλε και μήνυμα στους γείτονες – Τούρκους – όπως και ο ίδιος είπε σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ούτε λεπτό στον ευαίσθητο τομέα εθνικής ασφάλειας τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει».

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκεκριμένη περίοδο που η τούρκικη προκλητικότητα βρίσκεται στο ζενίθ και προβλέπεται να συνεχίσει με την ίδια ένταση. Άλλωστε όπως φαίνεται εκ των υστέρων δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Ναυάρχου, που εκνεύρισε ιδιαίτερα τους Τούρκους, ότι σε περίπτωση που ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσει. Και ότι αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης.

Στο πολιτικό πεδίο ο αριστερός αντιμιλαταριστής Αλέξης Τσίπρας των κινημάτων, των καταλήψεων και των ακτιβιστικών ενεργειών τον οποίο στις αρχές της πρωθυπουργίας του πολλοί υποστήριξαν ότι θα διαλύσει όλους τους θεσμούς ανάμεσα σε αυτούς και των Ένοπλων Δυνάμεων, απέδειξε ακριβώς τα αντίθετα. Έκανε Υπουργό και πολιτικό αρχηγό του ΥΠΕΘΑ έναν στρατιωτικό, τον πρώτο μετά την μεταπολίτευση, σπάζοντας ένα ακόμα ταμπού που ήθελε στρατιωτικούς να παίρνουν μόνο θέση υφυπουργού.

Ο Ναύαρχος γνωρίζει πολύ καλά όλα τα τεκτενόμενα στο ΥΠΕΘΑ και διακρίνεται για τη σύνεση και τα λίγα λόγια που λέει. Προφανώς η πρώτη απόφαση που θα κληθεί να πάρει άμεσα την Τρίτη από την πρώτη κιόλας ώρα αποτελεί το τι θα γίνει με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων που ακριβώς την ίδια ημέρα λήγει η θητεία τους. Ο Ναύαρχος φυσικά έχει πλήρη εικόνα των ανώτατων αξιωματικών και κυρίως των νυν Αρχηγών οπότε συμπεραίνουμε ότι η απόφαση του θα είναι αξιοκρατική και αποτελεσματική, με μοναδικό γνώμονα το καλό και μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων.

The post Πώς φτάσαμε στην αναμενόμενη υπουργοποίηση του Ναύαρχου Αποστολάκη appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα