Ο Πάνος Καμμένος τελικά μήπως βλάπτει σοβαρά τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρισκόταν στην Αμερική εκπροσωπώντας τις ελληνικές ΕΔ στο ιδιαίτερα κρίσιμο Στρατηγικό Διάλογο ΕλλάδαςΗΠΑ, με τον οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά η θέση της χώρας, ο πολιτικός του προϊστάμενος δημιουργούσε ξανά πανικό με τις γνωστές δηλώσεις του.

Η δήλωση στα στελέχη της 1ης Στρατιάς με τις κάμερες να καταγράφουν ότι θα παραιτηθεί μόλις κυρωθεί η Συμφωνία

των Πρεσπών από τους Σκοπιανούς (δηλ. στις 15 Ιανουαρίου) έβαλε «φωτιά» σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ αλλά κυρίως στο ίδιο το ΥΠΕΘΑ και σε πολλούς ακόμα περί τον Καμμένο δημιουργώντας πανικό.

Το ότι προσπάθησε μετά να τα μαζέψει μοιράζοντας στα γρήγορα τη δήλωση στους δημοσιογράφους όπου επαναλάμβανε τη γνωστή θέση για αποχώρηση από την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία στην ελληνική Βουλή δεν έσωσε τα προσχήματα.

Ο πανικός είχε δημιουργηθεί κυρίως στους ανθρώπους του επιτελείου του και αλλού που δεν είναι και λίγοι και ψαχνόντουσαν καθώς βρέθηκαν ξαφνικά, να μετράνε κυριολεκτικά ημέρες.

Λίγο βέβαια ενδιαφέρει όλους τους υπόλοιπους τι θα κάνουν όλοι αυτοί. Αυτό που πραγματικά προβληματίζει τους πάντες είναι πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος διοικεί ένα από τα πιο νευραλγικά υπουργεία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με πολλά γεωστρατηγικά και αμυντικά θέματα.

Είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβουμε τι ακριβώς επιδιώκει ο Πάνος Καμμένος με την αλλοπρόσαλη στάση του και τι ακριβώς θέλει να πετύχει με τα όσα κατά καιρούς πράττει και λέει με επίκεντρο την Συμφωνία των Πρέσπων.

Το θέμα είναι ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι καθημερινά στην επικαιρότητα για θέματα άσχετα με τις ΕΔ δημιουργώντας συνεχώς ζητήματα και στη κυβέρνηση και στη χώρα.

Την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή η κατάσταση είναι στο κόκκινο με την Τουρκία πιο προκλητική από ποτέ, με τις αμυντικές-οικονομικές-ενεργειακές κ.α. συνεργασίες με τις γύρω χώρες να δυναμώνουν και τις ΗΠΑ να αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με την χώρα μας με στρατηγικά σχέδια, είναι πραγματικά αδιανόητο να ασχολούμαστε με τα όσα ξεστομίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να εξυπηρετήσει τις κομματικές και προσωπικές του επιδιώξεις.

Μπορεί να είναι πολλοί αυτοί που βολεύονται και να στεναχωριούνται που θα ξεβολευτούν αλλά η χώρα χρειάζεται υπουργό Εθνικής Άμυνας που θα ασχολείται με την εθνική άμυνα και δεν θα αναλώνεται σε πομπώδεις δηλώσεις για να αποδείξει στον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του πόσο καθαρός υπερασπιστής της Μακεδονίας είναι.

The post Ο Πάνος Καμμένος τελικά μήπως βλάπτει σοβαρά τις Ένοπλες Δυνάμεις; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα