Μητροπολίτης Χίου: «Δικά μας είναι τα νησιά!» – ΒΙΝΤΕΟ

Με μια μαντινάδα ο Μητροπολίτης Χίου, παραμονή της απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό, απάντησε στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Εχθροί ακούστε το καλά, μην τρέφετε ελπίδες, δικά μας είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες». Mε αυτή την κρητική μαντινάδα – επειδή όπως είπε στον αγώνα για την απελευθέρωση πολλοί Κρήτες έδωσαν τη ζωή τους – ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος έστειλε το δικό του μήνυμα στην συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παραμονή της επετείου

της απελευθέρωσης της Χίου από τον οθωμανικό ζυγό.

Στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Χίου με αφορμή τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού έγινε έπαρση μιας γιγαντιαίας σημαίας 150 τ.μ. που αγοράστηκε με δαπάνες της Μητρόπολης Χίου παρουσία δεκάδων κατοίκων του νησιού.

Η έπαρση της σημαίας έγινε παρουσία των Μητροπολίτων Πειραιώς Σεραφείμ και Νίκαιας Αλέξιο και των αρχών του νησιού. Επίσης άγημα της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής υπό τα εμβατήρια της στρατιωτικής μουσικής της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ», απέδωσε τιμές σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Πηγή: politischios.gr

The post Μητροπολίτης Χίου: «Δικά μας είναι τα νησιά!» – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα