Ματαιώθηκε, ξανά, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Π.Α.

Απίστευτο αλλά αληθινό. Ο διαγωνισμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ματαιώθηκε ξανά!

Πρώτα θα αποστρατευτούν οι νεοεισερχόμενοι Ίκαροι στην Σχολή Ικάρων και μετά, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος η Πολεμική Αεροπορία, για την οποία όπως φαίνεται είναι μονόδρομος όχι να δημιουργήσει εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα αλλά να βρεί κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο στο εξωτερικό για τους Ίκαρους της.

Ο διαγωνισμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

ακυρώθηκε και πάλι αφού λίγο καιρό νωρίτερα «κόπηκαν» όλες οι προσφορές.

Έτσι μέχρι κάποια στιγμή να βρεθεί το νέο αεροσκάφος η εκπαίδευση θα συνεχίζεται στα «αρχαία» T-41D που έχουν συμπληρώσει πάνω απο 200.000 ώρες πτήσης.

Για την ιστορία πάντως αξίζει να θυμίσουμε πως το 2012 ο τότε Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης Πτέραρχος ε.α. Αθαν. Παπανικολάου παραδίδοντας την Διοίκηση της ΔΑΕ είχε καταγγείλει πως πέρα από ένα σοβαρό περιστατικό που δεν είχε μοιραία κατάληξη λόγω τύχης ήταν επιτακτική η εξεύρεση λύσης από την Πολεμική Αεροπορία για δύο ακόμα λόγους.

Πρώτον γιατί «στέρευαν» τα ανταλλακτικά για τα γερασμένα T41 D και δεύτερον γιατί δεν υπήρχε οικονομική λογική στην συντήρηση τους από την στιγμή που το κόστος συντήρησης ενός τέτοιου τύπου αεροσκάφους ανέρχεται σε 277.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός για τα 12 αεροσκάφη σταδιου επιλογής φτάνει τα 6 εκ. ενώ μαζί με τους εξομοιωτές και το εκπαιδευτικό υλικό θα φτάσει λίγο πάνω από τα 7 εκ.

The post Ματαιώθηκε, ξανά, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Π.Α. appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα