Κύπρος: Αυτά είναι τα νέα αποκτήματα της ΕΦ Nora-B52 155 mm

08:50 1/10/2019 - Πηγή: Armynow

Κύπρος: Τα Nora-B52 155mm είναι τα νέα αποκτήματα της Εθνικής Φρουράς που θα παρουσιαστούν σήμερα πρώτη φορά στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου.

Τα τελευταία 20 χρόνια είθισται κατά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τους εορτασμούς της κυπριακής Ημέρας Ανεξαρτησίας, η Εθνική Φρουρά να παρουσιάζει τα νέα αποκτήματά της. Μια παράδοση που δεν ακολουθήθηκε πριν και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όπου τα εξοπλιστικά προγράμματα είχαν «παγώσει». Οι

φετινοί εορτασμοί είναι οι πρώτοι που η ΕΦ θα παρουσιάσει κάποια από τα νέα αποκτήματά της.

Ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη θα παρελάσουν τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα που ενέταξε πρόσφατα στο οπλοστάσιό της, η ΕΦ. Πρόκειται για το Nora-B52 155 mm σερβικής κατασκευής και προέλευσης, μια μοίρα του οποίου παραλήφθηκε αρχές του προηγούμενου μήνα και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων το επόμενο διάστημα. Με το συγκεκριμένα οπλικό σύστημα η ΕΦ ενισχύει σημαντικά την δύναμη πυρός του Πυροβολικού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής του νέου αποκτήματος της ΕΦ είναι η γιουγκοσλάβικη εταιρεία YugoImport. Το οπλικό σύστημα θα καλύψει τις όποιες ανάγκες υπάρχουν στον τομέα των αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το συγκεκριμένο μοντέλο NORA -B52 είναι αποτέλεσμα συνεχών αναβαθμίσεων του αρχικού, με τις οποίες βελτιώθηκαν οι αποδόσεις του.

-Κατασκευαστής: YugoImport.
-Χώρα προέλευσης: Σερβία.
-Μέγιστο βεληνεκές με βλήμα Μ107: 32 χλμ.
-Μέγιστο βεληνεκές με βλήμα ERFB-BB 41,85 χλμ.
-Βλήματα ανά στοιχείο: 12 βλήματα έτοιμα για χρήση, 24 βλήματα αποθηκευμένα πάνω στο στοιχείο.
-Ταχυβολία: 4 βολές ανά λεπτό
-Τροχοφόρο όχημα: 8×8
-Μέγιστη ταχύτητα οχήματος: 90 χλμ την ώρα
-Βάρος στοιχείου: 34 τόνοι.

Πηγή: kathimerini.com.cy

The post Κύπρος: Αυτά είναι τα νέα αποκτήματα της ΕΦ Nora-B52 155 mm appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Αναζητήσεις
nora 155 χαρακτηριστικα
Τυχαία Θέματα