Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικές προκλήσεις με Πολεμικά πλοία και γεωτρύπανα – Δορυφορικές εικόνες, Βίντεο

17:26 23/7/2019 - Πηγή: Armynow

Πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας συνοδεύουν τα δύο γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ που βρίσκονται στα ανατολικά αλλά και τα δυτικά της Κύπρου.

Φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την ανάπτυξη πλοίων του τουρκικού ναυτικού που έχει «κυκλώσει» την Κύπρο κυκλοφόρησαν σήμερα.

Τα πλοία βρίσκονται σε ρόλο «φύλακα» και «επιτηρητή» των γεωτρύπανων Γιαβούζ και Φατίχ που ενεργούν ανατολικά και δυτικά του νησιού αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα,

το Image Satellite International (ImageSat Intl.) δημοσιοποίησε δορυφορικές εικόνες από την περιοχή που βρίσκονται τα δύο γεωτρύπανα και τα πλοία που τα συνοδεύουν.

«Η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες ενεργειακών πόρων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ένα δεύτερο γεωτρύπανο, το Γιαβούζ, εθεάθη, αυτή τη φορά στην αντίθετη πλευρά από το πρώτο πλοίο Φατίχ» αναφέρει το ImageSat στο Twitter.

Σε δεύτερη δορυφορική εικόνα ο ιστότοπος δείχνει τα τουρκικά πλοία που εποπτεύουν την περιοχή.

Παράλληλα και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο από drone που δείχνει την έντονη παρουσία του ναυτικό.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapan gemilerimize;
havadan “BAYRAKTAR TB-2 İHA , Deniz Karakol Uçağı ve Deniz Helikopterleri”, suüstünden “Fırkateyn, Korvet ve Hücumbotlar”, sualtından “Denizaltılar” ile sürekli ve kesintisiz refakat ediyor. pic.twitter.com/zeqBWAE39n

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 23 Ιουλίου 2019

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ «το πολεμικό μας ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς και αδιάκοπα τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν εργασίες γεώτρηση από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB-2, αεροπλάνα και ελικόπτερα του λιμενικού, από θαλάσσης με υποβρύχια, κορβέτες και τορπιλάκατους και υπό θαλάσσης με υποβρύχια».

Πηγή: sputniknews.gr

The post Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικές προκλήσεις με Πολεμικά πλοία και γεωτρύπανα – Δορυφορικές εικόνες, Βίντεο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα