Κωσταράκος: Ευρωστρατός από ταινία επιστημονικής φαντασίας

19:21 16/2/2018 - Πηγή: Armynow

Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέλαβε έναν Ευρωστρατό «μουσειακού χαρακτήρα». Σε λίγα χρόνια αυτός ο Στρατός θα αλλάξει τελείως.

Οι Ευρωπαίοι έχουν πια πειστεί πως η ΕΕ χρειάζεται αξιόπιστο Στρατιωτικό βραχίονα για να ασκεί και αποτελεσματικότερη διεθνή πολιτική αλλά και για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της αν χρειαστεί.

Μετά από χρόνια ο Ευρωστρατός υπο την Ηγεσία του Έλληνα Στρατηγού κατάφερε να πείσει για την ανάγκη να γίνουν βήματα προς τα εμπρός, ήρθε έτσι με εντολή

Γιούνκερ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και σήμερα πια επίσημα ανακοινώθηκε πως 35 εκ. Ευρώ θα πάνε σε Ευρωπαϊκές βιομηχανίες για να ετοιμάσουν εξαιρετικά εξελιγμένα μη επανδρωμένα αεροχήματα και υποβρύχια αλλά και στολές για το πεζικό με αλεξίσφαιρες ιδιότητες και καλύτερη κάλυψη έναντι συστημάτων επιτήρησης. Πράγματα που τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες δηλαδή.

Παράλληλα ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνεχίζει τις ομιλίες του για να πείσει για τις αναγκαίες αλλαγές στην Άμυνα και χθες μίλησε στο «Κολέγιο της Ευρώπης» στη Μπρυζ με θέμα τη Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία (Permanent Structure Cooperation-PESCO) στην ΕΕ.

The post Κωσταράκος: Ευρωστρατός από ταινία επιστημονικής φαντασίας appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα