Καμμένος: Η επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών ως το 2020!

Αν κι όλοι περίμεναν ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα έδινε το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών, ωστόσο ο υπουργός περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα δοθεί ως το 2020!

Μέχρι το 2020 θα καταβληθεί στο σύνολο του, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος

κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι εντός του 2018 θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναδρομικών σημειώνοντας ότι ήδη στους κωδικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν ενταχθεί τα σχετικά κονδύλια.

«Πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αναδρομικών θα έχει καλυφθεί μέσα στο 2018 και σίγουρα μέσα στο 2019 και το 2020». Τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Το 2018 είναι μια χρονιά που βρισκόμαστε κάτω από το μικροσκόπιο των θεσμών και αυτό που προέχει είναι να βγει η χώρα από αυτή τη δουλεία. Πιστεύω όμως ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορέσουμε μέσα σε αυτή την τριετία να καλύψουμε το σύνολο της υποχρέωσης αυτής».

Εξηγώντας τον τρόπο που θα αποδοθούν αυτά τα χρήματα είπε: «Εμείς αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε εδώ, είναι αυτό το υπόλοιπο 50% να το δίνουμε μέσα από την διαμόρφωση του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή τα επιδόματα τα οποία δίνουμε, τα εκτός έδρας και παράλληλα οι βελτιώσεις που θα κάνουμε θα καλύψουν την απόφαση του ΣτΕ για το 50%».

Παράλληλα «έδειξε» την προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε περιγράψει ευκρινώς το περιεχόμενο της συμφωνίας της με τους δανειστές για την επιστροφή των αναδρομικών: «Η διαπραγμάτευση που είχαν κάνει με τους δανειστές η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου δεν ήταν αυτή την οποία βγάλανε προς τα έξω. Δηλαδή δεν ήταν πληρώνουμε το 50% για να μπορέσουμε να αποδώσουμε κάποια στιγμή το άλλο 50%. Η διαπραγμάτευση που κάνανε ήταν ότι δίνουμε το 50% για να εξοφλήσουν το 100% της υποχρέωσης του ΣτΕ. Αυτή ήταν η συμφωνία την οποία κάνανε».

The post Καμμένος: Η επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών ως το 2020! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα