Καμμένος από «ΗΝΙΟΧΟΣ»: Μαζί χτίζουμε ένα μεγάλο άξονα σταθερότητας – ΦΩΤΟ

13:59 20/3/2018 - Πηγή: Armynow

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς τις χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Μαζί με χώρες που η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ισχυρούς αμυντικούς δεσμούς χτίζουμε ένα μεγάλο άξονα σταθερότητας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

από την πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018» από την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Αναφερόμενος στη σημασία της άσκησης τόνισε: «Χρόνο με το χρόνο, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και ουσιαστικά μετατρέπεται σε μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις παγκοσμίως.

Είναι ίσως η πρώτη άσκηση που βλέπουμε ότι δεν συμμετέχουν μόνο συμμαχικές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά χώρες απ’ όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τις οποίες η Ελλάδα έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να ενδυναμώνει πολύ ισχυρούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς.

Μαζί χτίζουμε αυτό το μεγάλο άξονα σταθερότητας, προς τα βόρεια με τις βαλκανικές χώρες, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προς τα νότια με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία κ.ά.»

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ηγεσία, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες για την πράγματι άριστη οργάνωση της Άσκησης. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ, που είχε το συντονισμό, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού για το συντονισμό σε αυτή την Άσκηση, που απέδειξε ότι η Ελλάδα – και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών – μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της στρατιωτικής αεροπορικής εκπαίδευσης.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου Πολεμικής Αεροπορίας στην Πελοπόννησο, με καλεσμένες Πολεμικές Αεροπορίες συμμαχικών και φίλων χωρών».

The post Καμμένος από «ΗΝΙΟΧΟΣ»: Μαζί χτίζουμε ένα μεγάλο άξονα σταθερότητας – ΦΩΤΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα