Ίμια: Διμερές, Ευρωπαϊκό ή Διεθνές ζήτημα;

19:37 14/2/2018 - Πηγή: Armynow

Η Ελλάδα ζητάει την βοήθεια όλων για να συνετίσουν την Τουρκία μετά τα τελευταία της «κατορθώματα» στα Ίμια. Βοήθεια που δεν φαίνεται να έρχεται.

Οι Ευρωπαίοι με χλιαρές δηλώσεις ζητούν από την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Ξέρουν πως ούτε αυτή την φορά δεν θα τους ακούσει. Αλλά τα λένε γιατί πρέπει να τα πουν. Αύριο πιθανότατα και η Μέρκελ θα πει κανα – δυο κουβέντες στον Γιλντιρίμ τον οποίο θα συναντήσει.

Οι

Αμερικάνοι μας λένε «βρείτε τα» , το ΝΑΤΟ όπως γίνεται παγίως και με τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου δεν εμπλέκεται σε διμερή, όπως τα θεωρεί, θέματα, κτλ, κτλ.

Η Ελλάδα, για να τα λέμε όλα, δεν τους ρώτησε άλλωστε όταν αποφάσισε να απελευθερώσει τους κανόνες εμπλοκής ή οταν έλεγε στην Τουρκία «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». Επίσης το φλερτ της κυβέρνησης Τσίπρα με Πούτιν, Μαδούρο, κτλ έχει αφήσει μια καχυποψία και οι Δυτικοί σε αυτά δεν ξεχνούν.

Τώρα λοιπόν μετά από το Στρατηγικό λάθος που έγινε από την χώρα μας η οποία δεν έχει φροντίσει να «δέσει» εκ των προτέρων με κάποιο τρόπο ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή στο πλευρό μας ο δρόμος είναι ένας μοναχικός μονόδρομος και η Ελλάδα καλά θα κάνει να αποφασίσει σήμερα πως θα πορευτεί στην ρότα που χάραξε.

Οι συναντήσεις που έκανε στην σύνοδο Υπουργών του ΝΑΤΟ και η δήλωση του ΥΕΘΑ «αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων» καλές είναι αλλά τώρα είναι αργά. Άλλωστε με το να δώσει δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ η Ελλάδα οι Υπουργοί Άμυνας κάθε άλλης χώρας έχουν απέναντι τους τους πρωθυπουργούς τους και τους ΥΠOIK τους οι οποιοι αναρωτιούνται, λογικά, γιατί να μπλεχτούν αυτοί όταν οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα για τον καλύτερο πελάτη τους;

The post Ίμια: Διμερές, Ευρωπαϊκό ή Διεθνές ζήτημα; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα