Ι Μεραρχία Πεζικού – Παρουσία του Α/ΓΕΣ, ανέλαβε διοίκηση ο Υποστράτηγος Κολοκούρης

20:14 14/3/2019 - Πηγή: Armynow
Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της 1ης Μεραρχίας Μεζικού, στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» στη Βέροια, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Νέος διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στη Βέροια,

ανέλαβε ο Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο οποίος διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος Διοικητή της Μεραρχίας, Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, καθώς και των Στρατιωτικών, Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών της Ημαθίας και συγγενών.

Ο παραδίδων Διοικητής, Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, που προήχθη στη θέση του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική πρόταση που του έγινε από την Υπηρεσία του να αναλάβει την ιστορική 1η Μεραρχία Πεζικού, αναφερόμενος παράλληλα στο σύγχρονο εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό των Μονάδων, το συνεχές έργο και την προσφορά της Μεραρχίας, ενώ διαβεβαίωσε πως η ΙΜΠ είναι έτοιμη να υπακούσει σε κάθε πρόσταγμα. Στο νέο Διοικητή ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που ανέλαβε.

Στην ημερήσια διαταγή, ο παραλαμβάνων Διοικητής Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ανέφερε πως έχει επίγνωση της τιμής και της ευθύνης που απορρέει από την ανάληψη της Διοίκησης της ιστορικής σιδηράς Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού, δεσμευόμενος παράλληλα πως θα ασκήσει τη Διοίκηση με αμεροληψία και δικαιοσύνη, καταβάλλοντας, τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο έμψυχο δυναμικό, τα μέγιστα για την εκπλήρωση της αποστολής της ΙΜΠ, ενώ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη Μεραρχία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, με υγεία, δύναμη και ευτυχία.

Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ευζωνικό τσαρούχι και λόγχη επί όπλου. Η παράσταση αυτή σε συνδυασμό με το λογότυπο “ΑΕΡΑ” που είναι πολεμική ιαχή των Ελλήνων στρατιωτών, συμβολίζουν την ορμή του Έλληνα στρατιώτη. Η παραδοσιακή και συμβολική αξία του τσαρουχιού, ήταν μεγαλύτερη της πρακτικής, δηλαδή, το αδούλωτο πνεύμα των υπό τουρκικό ζυγό Ελλήνων ήθελε το τσαρούχι δυνατό και κατάλληλο για κλωτσιές κατά του κατακτητή. Για το λόγο αυτό η μύτη του τσαρουχιού καταλήγει σε αιχμηρή προεξοχή, η οποία αποκρύπτεται με πονηριά από μια όμορφη μαύρη φούντα, που επικάθεται με χάρη στο πάνω μέρος αυτής.

ΡΗΤΟ: “ΑΕΡΑ”

Πολεμική ιαχή των Ελλήνων στρατιωτών (Ευζώνων), που αναφωνήθηκε από τους στρατιώτες του Πεζικού κατά τις εφόδους, αμέσως μετά το παράγγελμα “Εμπρός δια της λόγχης”.

The post Ι Μεραρχία Πεζικού – Παρουσία του Α/ΓΕΣ, ανέλαβε διοίκηση ο Υποστράτηγος Κολοκούρης appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα