Η καφρίλα του πολιτικού συστήματος, ο Κνίτης και το ΥΠΕΘΑ

06:12 17/1/2019 - Πηγή: Armynow

Η σχέση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΚΝΕ είναι γνωστή.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο τρόπος που κάποια παιδιά στα μαθητικά τους χρόνια πήραν μαθήματα διαχείρισης εξουσίας από σεβάσμιους ινστρούκτορες της κομμουνιστικής θεωρίας σχετικά με τον τρόπο που θα τη διαχειριστούν, σε όποιο επίπεδο κι είναι αυτή.

Έτσι, σύμφωνα με τη θεωρία

αυτή φαίνεται να πορεύονται ως σήμερα τα παιδιά αυτά, μεταξύ αυτών κι ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρόσφατη εξέλιξη με τους ΑΝΕΛ και την παραίτηση (ή μήπως κάτι άλλο;) του Πάνου Καμμένου δείχνει σαφώς πως τα μαθήματα έπιασαν τόπο. Ο “χρήσιμος ηλίθιος” έκανε τη δουλειά του, έπαιξε το ρόλο του κι ήρθε ο καιρός να κατέβει από το τρενάκι που ο ίδιος νόμιζε πως οδηγούσε.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η ανάθεση στο Ναύαρχο Αποστολάκη των καθηκόντων του ΥΕΘΑ υπήρξε το κερασάκι στην τούρτα. Παρά την φημολογία που προερχόταν από τα “επαγγελματικά παπαγαλάκια” που τώρα θα χάσουν το μεροκάματό τους, πως ο “αξιότερος” ΥΕΘΑ όλων των εποχών θα έβρισκε τρόπο να παραμείνει, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Κι όχι μόνο δε δικαιώθηκαν οι “επαγγελματίες” αλλά και ζορίστηκαν λιγάκι από τις εξελίξεις. Έχουν όμως λόγους να ζοριστούν περισσότερο στο μέλλον. Αυτό που έχει σημασία είναι πως Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να κυβερνούν και όσο περνάει ο καιρός να μειώνουν τη δημοσκοπική ψαλίδα από τη ΝΔ.

Η ΝΔ προσφάτως αποκάλυψε κι ένα άλλο πρόσωπο που δεν το είχαμε συνηθίσει και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το πρόσωπο αυτό μας έκανε κι ένα καλό, ανέδειξε την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού. Αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή τον τελευταίο καιρό είναι ενδεικτικά της καφρίλας του πολιτικού προσωπικού το οποίο διαθέτουμε, ανεξάρτητα από κόμματα, ιδεολογίες και κοινωνικές τάξεις.

Έχουμε κατορθώσει ως κοινωνία να εκλέξουμε για να μας αντιπροσωπεύουν άνθρωποι της μέσης κατηγορίας Έλληνα πολίτη. Ψευτοτσαμπουκάδες, κουτσομπόληδες, παρτάκιδες, ανίκανοι να διαχειριστούν εξουσία και το χειρότερο, υποκριτές μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Με “εργαλείο” το εθνικό θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, άλλοι το παίζουν μακεδονομάχοι κι άλλοι υπερασπιστές της διεθνιστικής κουλτούρας και της Ελληνικής σύμπραξης στον παγκόσμιο πολιτισμό. “Μπινελικιάζοντας” ο ένας τον άλλον σε επίπεδο κοσμητικών επιθέτων λαϊκής αγοράς (που μάλλον εκεί ανήκουν), προσπαθούν να δείξουν πόσο καλοί είναι στο ρόλο τους.

Ακόμα και πολιτικοί που βρίσκονται σε βουλευτικά έδρανα και διαθέτουν μια προσωπικότητα κι ένα επίπεδο, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα περιβάλλον πεζοδρομίου μέσα στο οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν παίζοντας με τους ίδιους κανόνες. Εκπροσωπεί αυτή η Βουλή τον Ελληνικό λαό; Αν ναι τότε σίγουρα δεν έχουμε μέλλον ως λαός και ως κοινωνία, αλλά μπορεί να έχουμε λαμπρό μέλλον ως κράτος – προτεκτοράτο του οποιουδήποτε.

Και μια και μιλάμε για προτεκτοράτο, να δούμε και λίγο τι γίνεται στο ΥΠΕΘΑ, σημαντικό κρίκο στο ρόλο που μας δίνουν τ’ αφεντικά. Το ΥΠΕΘΑ μάλλον είναι, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, το μόνο κερδισμένο. Η υπουργοποίηση ενός εν ενεργεία Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος “έτρεχε” επί της ουσίας όλο το Υπουργείο οφείλει να πιστωθεί στα θετικά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα κι αν τα κίνητρα εμπεριέχουν έμμεσο κομματικό συμφέρον, η προσωπικότητα του Ναυάρχου δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως μάλλον θα είναι πιο άξιος από τον “αξιότερο”.

Η απουσία δημοκρατικής – λαϊκής εντολής στο πρόσωπο του νέου ΥΕΘΑ δεν είναι λόγος απαξίωσης του, καθότι πολλές φορές έχουν αναλάβει Υπουργοί πανεπιστημιακοί, εξωκοινοβουλευτικοί και πολιτικοί που δεν είχαν ως βάση την εκλογή τους σε βουλευτική θέση. Μήπως εδώ κάνουν κάποιοι διακρίσεις επειδή δεν τους συμφέρει η κνίτικη τακτική του Πρωθυπουργού; Μήπως θα έπρεπε να έχουν πάρει τα μέτρα τους νωρίτερα και να μην τρέχουν τελευταία στιγμή να σώσουν ότι σώζεται;

Και πάμε παρακάτω: Όσο κι αν ο πόνος από τη φυγή του «Panos» είναι μεγάλος, τα ορφανά του στο ΥΠΕΘΑ και στη δημοσιογραφική πιάτσα κάτι θα βρουν να κάνουν. Έχουν άλλωστε ιστορία σ’ αυτό η οποία πιθανότατα θα διακοπεί σύντομα και μάλλον με σκληρό τρόπο.

Επειδή συμβουλές σε ανθρώπους και προσωπικότητες σαν το Ναύαρχο Αποστολάκη δε χρειάζονται από τους “πέριξ”, οι οποίοι εσχάτως όλο και κάτι έχουν να του πουν, εμείς εδώ δε θα δώσουμε. Θα ευχηθούμε μόνο να έχει μια δημιουργική και παραγωγική θητεία στο ΥΠΕΘΑ με οδηγό την επαγγελματική του επάρκεια αλλά και την αξιοπρέπειά του για την οποία πάντα διακρινόταν. Είμαστε δε σίγουροι πως τα πρόσωπα που θα επιλέξει να τον πλαισιώσουν θα μοιράζονται μαζί του τις ίδιες πατριωτικές αξίες και απόψεις.

Για τους μη έχοντες στρατιωτική παιδεία “επαγγελματίες” να υπενθυμίσουμε πως στις Ένοπλες Δυνάμεις τα πρόσωπα είναι αναλώσιμα, η πορεία τους και η αποστολή τους είναι ανεξάρτητες από πρόσωπα. Η διαφορά έγκειται στη δυνατότητά τους να λειτουργούν προς όφελος της πατρίδας, όπως κάνουν ως σήμερα.

The post Η καφρίλα του πολιτικού συστήματος, ο Κνίτης και το ΥΠΕΘΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα