Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους μέχρι να μην απομείνει τίποτα

21:19 21/1/2018 - Πηγή: Armynow

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ότι θα στείλει πίσω στη Συρία 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία, ενώ καταγγέλει τις ΗΠΑ ότι βοηθούν τους Κούρδους

Αναφερόμενος εμμέσως στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι από τους συμμάχους» της Τουρκίας παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG.

Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια

Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία «θα πληρώσει το τίμημα».

Επίσης σήμερα μονάδες του τούρκικου στρατού μαζί με τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu περνάνε στην Συρία.

Turkish forces move into #Afrin with Free Syrian Army https://t.co/yAoMar4o1N pic.twitter.com/GkcxwYFdqm

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) 21 Ιανουαρίου 2018

Τσαβούσογλου: Όσοι διαφωνούν με την επιχείρηση στην Αφρίν «τάσσονται με τους τρομοκράτες»

Στο μεταξύ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ιράκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε πως «όποιος αντιτάσσεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας τάσσεται με την πλευρά των τρομοκρατών και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν η έκκληση της Γαλλίας προς την Τουρκία για αυτοσυγκράτηση και η προειδοποίησή της ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία.

Τουρκικά μαχητικά έπληξαν 45 στόχους στην Αφρίν

Όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 45 στόχους στην επαρχία του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, σήμερα Κυριακή, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις προωθούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρεται ότι 32 μαχητικά συμμετείχαν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον καταφυγίων, κρησφύγετων και αποθηκών με όπλα και πυρομαχικά που ανήκουν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή.

Ένας νεκρός από ρουκέτα που έπληξε τουρκική πόλη στα σύνορα με τη Συρία

Την ίδια ώρα, ένας Σύρος σκοτώθηκε και 32 Τούρκοι τραυματίστηκαν από ρουκέτα που έπληξε σήμερα την τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι NTV επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης, που βρίσκεται στην επαρχία Χατάι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε επίσης σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι το Ρεϊχανλί επλήγη από ρουκέτα που προήλθε από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

The post Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους μέχρι να μην απομείνει τίποτα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα