Ερντογάν: Με την κατάκτηση της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι!

10:37 8/11/2017 - Πηγή: Armynow

Ξεπέρασε τα όρια της προκλητικότητας ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις εμπρηστικές δηλώσεις του στη συνεδρίαση του AKP.

Με άκρως προκλητικό τόνο για την Κύπρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να κάνει «ενέσεις ηθικού» στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΑΚΡ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο: «Υπάρχει μια έκφραση που είπε ο Μεχμέτ Πασάς προς τον πρέσβη της Βενετίας: Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σας κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μας ξυρίσατε απλά τα γένια» τόνισε.

Για να συμπληρώσει ακόμα πιο προκλητικά: «Το χέρι που κόβεται δεν επανέρχεται αλλά τα γένια που ξυρίζονται γίνονται πυκνότερα”, ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για συνεχή εμπόδια της Δύσης προς την Άγκυρα.

“Τα κρυφά και τα φανερά εμπάργκο, οι τρικλοποδιές που βάζουν στα πόδια μας, οι διπρόσωπες στάσεις που έχουμε υποστεί σχεδόν σε κάθε θέμα, φυσικά και μας δημιουργούν πρόβλημα. Αλλά αυτά τα προβλήματα είναι σε απόσταση ξυρίσματος της γενειάδας μας. Ως αντάλλαγμα χαλάμε ένα σχέδιο αιώνων και τους κλαδεύουμε τα χέρια”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Να σημειώσουμε ότι η δήλωση αυτή γίνεται μόλις λίγο καιρό πριν επισκεφθεί την Ελλάδα. Μήπως οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να ξανασκεφτούν αυτή την επίσκεψη;

The post Ερντογάν: Με την κατάκτηση της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα