Εκλογές 2019: Με εντολή ΥΕΘΑ άδεια στους στρατεύσιμους για τις εκλογές

12:31 23/5/2019 - Πηγή: Armynow

Εκλογές 2019: Με εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη διατίθεται μια επιπλέον κατάσταση επιβίβασης προκειμένου οι στρατεύσιμοι να πάνε να ψηφίσουν.

Τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών και με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη εκδόθηκε μια επιπλέον κατάσταση επιβίβασης μετ’ επιστροφής για τους στρατεύσιμους προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στους τόπους καταγωγής τους προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές.

Το

συγκεκριμένο κονδύλι καλύπτεται από τις πιστώσεις των αρμόδιων διευθύνσεων των επιτελείων και αφορούν τους στρατεύσιμους που θέλουν να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χορηγείται σε όλους τους οπλίτες θητείας για τις εκλογές, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου, μία (1) κατάσταση επιβίβασης (Κ.Ε) μετ’ επιστροφής, προκειμένου να ταξιδέψει – η άδεια είναι ανάλογα τη χιλιομετρική απόσταση – στον τόπο καταγωγής του για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (πλην της μετακίνησης με αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας).

Επίσης, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις, επετεύχθη η παροχή εκπτώσεων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακτοπλοϊκούς φορείς.

Από τους εν λόγω φορείς βρίσκονται σε ισχύ οι προσφορές, για τους οπλίτες θητείας, όπως παρακάτω:

(1) Έκπτωση 25% στα ατομικά εισιτήρια για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με
τα πλοία της Fast Ferries.

(2) Έκπτωση 25% στις γραμμές Δωδεκανήσου και ΒΑ Αιγαίου και έκπτωση 50% στις γραμμές Κρήτης, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της Attica Group (Superfast Ferries και BlueStar Ferries).

(3) Έκπτωση 25%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις με καμπίνα στις Κυκλάδες-Β. Αιγαίο-Σποράδες και 25% στον Σαρωνικό με τα πλοία της Hellenic Seaways.

(4) Έκπτωση 50%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα πλοία της Aegean Speed Lines.

(5) Έκπτωση 15%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα κατά τόπους Υπεραστικά ΚΤΕΛ. Ειδικά για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Έβρου η έκπτωση στους οπλίτες θητείας ανέρχεται σε ποσοστό 25% όπως και για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών (για συγκεκριμένα δρομολόγια).

(6) Έκπτωση 25%, για τις ιδιωτικές μετακινήσεις τους με τα μέσα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται πλέον η δυνατότητα δωρεάν μετακινήσεων στο αστικό κομμάτι του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Πέραν των ανωτέρω, βρίσκονται σε ισχύ σχετικές συμβάσεις για δωρεάν μετακινήσεις των οπλιτών θητείας με τις αστικές συγκοινωνίες, χωρίς την καταβολή κομίστρου, για το έτος 2019, μετά από σχετική υπουργική απόφαση για τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Πάτρα με τους οικείους συγκοινωνιακούς φορείς.

The post Εκλογές 2019: Με εντολή ΥΕΘΑ άδεια στους στρατεύσιμους για τις εκλογές appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα