Άμεσες Αμερικανικές Επενδύσεις στον ευρύτερο τομέα της Άμυνας στην Ελλάδα

06:10 2/8/2019 - Πηγή: Armynow

Φαίνεται πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες για επενδύσεις από το εξωτερικό δεν ήταν προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Μάλλον πρόκειται για σχεδιασμένες και προσεκτικά συντονισμένες κινήσεις από στελέχη που έχουν ήδη ενταχθεί στον κρατικό μηχανισμό και τα οποία διατηρούν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με παράγοντες της αμυντικής τεχνολογίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει και αμερικανικές επιχειρηματικές δράσεις σε τεχνολογικές δομές όσο και κρίσιμες εγκαταστάσεις πρόκειται να αναπτυχθούν, με το αζημίωτο φυσικά για την Ελληνική οικονομία, σε χώρους που ανήκουν

στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπάρχουν προτάσεις που σύντομα θα φτάσουν σε ώριμη φάση, σχετικά με τομείς όπως cyber protection, drones operations – drones supporting software, military operations development tools και μερικοί ακόμη που θα απασχολήσουν την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Επιχειρηματίες του βεληνεκούς του John Andreas Catsimatidis Jr έχουν ανιχνεύσει την Ελληνική αγορά εργασίας αλλά και τις ευκαιρίες που φαίνεται ν’ ανοίγονται καθώς και το καλό κλίμα που πιθανότατα θα διαμορφωθεί σε μικρό σχετικό χρόνο. Έχουν γίνει συζητήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες της αμυντικής βιομηχανίας και σε συνδυασμό με το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που σχεδιάζει η κυβέρνηση υπάρχουν αξιόλογα business plans που μπορούν να εξελιχθούν σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό και για δημόσιες επενδύσεις σε τομείς στους οποίους στο παρελθόν έχουν βγάλει ικανοποιητικό κέρδος (logistics, supplies runs, information networks, ναυπηγεία, πυρομαχικά) και που πιθανόν “ψάχνουν” τους στρατηγικούς παίκτες για να αναπτυχθούν.

Το μέλλον φαίνεται ευοίωνο αν και εφόσον τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, υπάρξει διάθεση συνεργασίας αλλά και η γρήγορη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων, κάτι που δε χαρακτηρίζει την Ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά αποτελεί σαφές χαρακτηριστικό της αμερικανικής φιλοσοφίας του “επιχειρείν”. Εις αναμονή των σπουδαίων λοιπόν.

The post Άμεσες Αμερικανικές Επενδύσεις στον ευρύτερο τομέα της Άμυνας στην Ελλάδα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα