Αλαλούμ στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να καταστρέψει την Τουρκία – Αντίθετο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην τούρκικη εισβολή

19:59 7/10/2019 - Πηγή: Armynow

Δύσκολο να χαρακτηριστεί αυτό που έχει συμβεί σήμερα με τις διφορούμενες ανακοινώσεις και δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με την σχεδιαζόμενη επέμβαση των Τούρκων στη Συρία

Το πρωί ο Τραμπ αναστάτωσε όλο το κόσμο δίνοντας το πράσινο φως στην Τουρκία να εισβάλει στην Συρία. Το απόγευμα ο ίδιος απειλεί να καταστρέψει την Τουρκία αν κάνει κάτι που δεν το εγκρίνει ο ίδιος ενώ το το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει

τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Όπως ανέφερε λοιπόν σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία «υπό οποιαδήποτε μορφή», καθώς αυτή δεν θα κάνει την περιοχή ασφαλέστερη έναντι των απειλών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι μια πολύ κακή ιδέα» είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Άγκυρας να επανεγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες πίσω στη βορειοανατολική Συρία είναι «ίσως η πιο τρελή ιδέα που έχω ποτέ ακούσει».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ουάσινγκτον απέσυρε μονάχα έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων και συνεχίζει να ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοανατολική Συρία.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφού πρώτα δήλωσε ότι πρέπει οι ΗΠΑ να τελειώνουν με τον «γελοίο πόλεμο» στην Συρία και αφού νωρίτερα είχε δώσει πράσινο φως στην Τουρκία να εισβάλει στη Συρία λίγη ώρα αργότερα δήλωσε χωρίς κανείς να μπορεί και να καταφέρει να το εξηγήσει πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσινγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται “εκτός ορίων”, τότε οι ΗΠΑ θα “καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας”.

Ειδικότερα όπως έγραψε σε ένα ακόμα tweet:

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ», έγραψε.

As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 7 Οκτωβρίου 2019

Η  περίεργη στάση του Ντόναλντ Τραμπ ίσως έχει εξήγηση στην επίθεση που δέχτηκε μετα την απόφασή του για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, ακόμα και από τους πολιτικούς του φίλου όπως  ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ ο οποίος απείλησε την Άγκυρα πως εάν τολμήσει να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση, τότε θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του Κογκρέσου για την επιβολή κυρώσεων.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιβάλω κυρώσεις στον στρατό της Τουρκίας και την οικονομία τους, εάν πατήσουν το πόδι τους στη Συρία», είπε ο Γκρέιαμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, όπου προειδοποίησε πως οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα έχουν «μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή» με την απόφαση αυτή.

Ο Γκρέιαμ, από τους στενότερους συμμάχους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απέρριψε την άποψη ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.

«Μου αρέσει ο πρόεδρος Τραμπ, έχω προσπαθήσει να τον βοηθήσω. Για εμένα, όλο αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό. Το να λέμε στους Αμερικανούς πολίτες ότι το “ISIS καταστράφηκε στη Συρία” δεν είναι αλήθεια» υπογράμμισε, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

The post Αλαλούμ στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να καταστρέψει την Τουρκία – Αντίθετο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην τούρκικη εισβολή appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα