Αδριανούπολη: Συνεχίζεται το εμπάργκο των Ελλήνων στα τουρκικά καταστήματα – VIDEO

12:08 15/3/2018 - Πηγή: Armynow

«Στεγνώνει» η αγορά της Αδριανούπολης μετά το εμπάργκο από τους Έλληνες, μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Ασφυκτιά ο εμπορικός κόσμος της Αδριανούπολης στην Τουρκία, καθώς οι Έλληνες της Βορείου Ελλάδος συνεχίζουν να μην ταξιδεύουν στην τουρκική πόλη ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Από τις πρώτες μέρες της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών οι συμπατριώτες μας στη Βόρεια Ελλάδα

έχουν επιδεικτικτά γυρίσει την «πλάτη» στα τούρκικα προϊόντα παρά τις πολύ χαμηλές τιμές τους, ενώ από τα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής δεν γίνονται πια οργανωμένες εκδρομές στην Αδριανούπολη.

«Οι Έλληνες τις τελευταίες 10 με 15 μέρες δεν έρχονται καθόλου στα μαγαζιά μας και αυτό είναι πολύ αρνητικό για εμάς», λένε χαρακτηριστικά τούρκοι έμποροι της Αδριανούπολης.

Στην πόλη των 160.000 κατοίκων που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις Καστανιές του Έβρου υπολογίζεται πως πριν το εμπάργκο, οι Έλληνες επισκέπτες άγγιζαν τους 1.000 τις καθημερινές για τις αγορές τους, κυρίως σε τρόφιμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεπερνούσαν τις 4.000.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με μικρότερη ένταση βρίσκονται και οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, Λέσβου, Σάμου, Χίου. Μέσω των κοινωνικών δικτύων γίνονται καθημερινά καλέσματα ώστε να σταματήσουν οι Έλληνες να επισκέπτονται τις πόλεις που βρίσκονται στα παράλια για ψώνια.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στον Αντέννα για το «εμπάργκο» των Ελλήνων στην αγορά της Αδριανούπολης.

The post Αδριανούπολη: Συνεχίζεται το εμπάργκο των Ελλήνων στα τουρκικά καταστήματα – VIDEO appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα