GORDIAN KNOT στην Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

20:55 7/12/2017 - Πηγή: Armynow

Η πολυεθνική άσκηση GORDIAN KNOT του NATO Rapid Deployable Corps-GR (NRDC-GR) πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της άσκησης, στην οποία συμμετείχε και προσωπικό από στρατηγεία της δομής διοίκησης και δυνάμεων ΝΑΤΟ, ανάμεσα τους και Τούρκοι αξιωμαντικοί, ήταν η αξιολόγηση σε εθνικό

επίπεδο του NRDC-GR ως διακλαδικού στρατηγείου (Joint HQ-JHQ), στο πλαίσιο της ετοιμότητας ανάληψης αποστολών σε συμμαχικό επίπεδο, από 1 Ιουλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2020.

Μετά την εθνική αξιολόγηση του NRDC-GR θα ακολουθήσει η αντίστοιχη νατοική, στο πλαίσιο της άσκησης TRIDENT JAGUAR 2018 (TRJR18).

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, έλαβαν χώρα στο Στρατόπεδο Προκοπίδη, στην περιοχή Ασσήρου Θεσσαλονίκης, οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day) της άσκησης, στις οποίες παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Επιτελάρχης ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι συμμαχικών διοικήσεων, και οι Ακόλουθοι Άμυνας Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και ο Αεροπορικός Ακόλουθος ΗΠΑ.

The post GORDIAN KNOT στην Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα