8 Απριλίου. Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τον κόσμο

06:00 8/4/2018 - Πηγή: Armynow

8 Απριλίου 1798: Γεννήθηκε ο Διονύσιος Σολωμός, ο ποιητής που έγραψε τον ύμνο εις την Ελευθερία, τον εθνικό ύμνο της χώρας μας.

1820: Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους κυρίαρχους του νησιού Οθωμανούς.

1896: Κηρύσσεται απεργία

των μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Οι φύλακες σκοτώνουν δυο απεργούς. Οι απεργοί σκοτώνουν τους φύλακες, ανατινάζουν τις αποθήκες και τα γραφεία, και αφοπλίζουν τους αστυνομικούς.

1941: οι Γερμανοί διαρρηγνύουν το μέτωπο στη «Γραμμή Μεταξά» της ελληνικής άμυνας.

1942: Ενώ το Λένινγκραντ πολιορκείται στενά από τους Γερμανούς, η Σοβιετική Ένωση καταφέρνει να ανοίξει σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά στρατευμάτων και εφοδίων.

1949: Οι Σύμμαχοι ανακοινώνουν το «καθεστώς κατοχής» της Γερμανίας.

1952: Με ραδιοφωνικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, ανακοινώνει την κατάσχεση όλων των μονάδων επεξεργασίας χάλυβα, προκειμένου να αποτραπεί μια γενική απεργία.

1975: Κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων αποστέλλει αναφορά στο Κογκρέσο, σύμφωνα με την οποία το Νότιο Βιετνάμ θα καταλαμβάνονταν χωρίς πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη.

2002: Πέντε στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στο φυλάκιο Μανίτσα του Έβρου στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του. Από λάθος χειρισμό, ο ιστός ακούμπησε στο μετασχηματιστής υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα.

The post 8 Απριλίου. Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τον κόσμο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα