3η Μ/Κ ΤΑΞ : Ο Ταξίαρχος Μπουντλιάκης παρέλαβε τη Δκση από τον Ταξίαρχο Παπαστεφανή

05:51 20/3/2019 - Πηγή: Armynow

Τελετή παράδοσης παραλαβής διοικήσεως της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού “ΡΙΜΙΝΙ”.

Στις 18 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικήσεως της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού, στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) Αβραμίδη Αναστάσιου».

Τη διοίκηση παρέδωσε ο Ταξίαρχος Ερμόλαος Παπαστεφανής στον Ταξίαρχο Μπουντλιάκη Γρηγόριο, παρουσία του Διοικητή της XVI Μ/Κ ΜΠ, Υποστράτηγου Ιλαρίδη Άγγελου.

Την τελετή ευλόγησε ο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος

και Σουφλίου, κος Δαμασκηνός, ενώ παρέστησαν αντιπροσωπείες στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κεφαλή θεάς Αθηνάς με δόρυ, Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και ταινία, που αναγράφεται η λέξη “ΡΙΜΙΝΙ”. Συμβολίζει την πολεμική ταυτότητα της Ταξιαρχίας (Αθηνά, θεά του πολέμου και της σοφίας) και τη μηχανοκίνηση αυτής (ΤΟΜΠ). Η λέξη “ΡΙΜΙΝΙ” είναι η πρόσθετη ονομασία στην ταυτότητα της Ταξιαρχίας, την οποία φέρει τιμητικά για την απελευθέρωση της ομώνυμης Ιταλικής πόλης από τους Γερμανούς το Σεπτέμβριο του 1944.

ΡΗΤΟ: “ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ ΟΠΛΟΝ ΑΡΕΤΗ” (Η αρετή είναι όπλο που ποτέ δεν μπορούν να σου το αφαιρέσουν).

Αντισθένης (Διογένης Λαέρτιος).

The post 3η Μ/Κ ΤΑΞ : Ο Ταξίαρχος Μπουντλιάκης παρέλαβε τη Δκση από τον Ταξίαρχο Παπαστεφανή appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα