Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για μεσοπρόθεσμο, Σκοπιανό -Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης στην Βουλή.

Εντός του κοινοβουλίου αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι και μετά τις χθεσινές εξελίξεις προ των πυλών βρίσκεται και η πρόταση μομφής για το Σκοπιανό από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε

κάθε περίπτωση μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο προκειμένου να προχωρήσει το ΦΕΚ για το Εurogroup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο θα κρίνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα βρεθεί στο βήμα της Βουλής αποφασίσει να καταθέσει πρόταση μομφής σήμερα, τότε αυτομάτως θα σταματήσει η διαδικασία συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Το δεύτερο σενάριο που συγκεντρώνει και περισσότερες πιθανότητες είναι η πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Αυτά μέσα στη Βουλή. Έξω από αυτή συγκεντρώσεις διοργανώνουν σήμερα Συνδικάτα και Οργανώσεις για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την Δ’ αξιολόγηση που ψηφίζεται το μεσημέρι στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Τη δική τους συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, στη 1:00 ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

The post Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για μεσοπρόθεσμο, Σκοπιανό -Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ (live) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα