Τσίπρας για 2018: Αύξηση επιδομάτων, μείωση ανεργίας, γραφειοκρατίας, αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

Για σαφή διαχωριστική γραμμή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική που εκπροσωπεί η αξιωματική αντιπολίτευση με ταξικό πρόσημο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναφέρθηκε στον υπολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, που στην τρίτη αξιολόγηση αυξήθηκε φτάνοντας στα 910 εκ ευρώ πράγμα που σημαίνει

όπως είπε ότι εφέτος 600 χιλιάδες οικογένειες θα δουν αυξημένο επίδομα τέκνων. Αναφέρθηκε επίσης στα 140 χιλιάδες σχολικά γεύματα και στην προσπάθεια αναβάθμισης του σχολείου. Παρότι το ποσοστό μερικής απασχόλησης είναι υψηλό καταφέραμε να αντιστρέψουμε την τάση υπέρ της πλήρους απασχόλησης, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι είναι και οι κοινωνικοί δείκτες που ανακάμπτουν. Παρέπεμψε στο ζήτημα της ανεργίας που «μειώνεται σταθερά τα τελευταία δυόμιση χρόνια», και στη μάχη στον τομέα της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, με μείωση του ποσοστού από το 19% στο 13%, αλλά και στις «μεγάλες τομές και στον τομέα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, την πάταξη της διαφθοράς αλλά κυρίως την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους».

«‘Ολα αυτά αποτελούν συγκεκριμένα δείγματα γραφής για το σχεδιασμό μας. Και το 2018 έτος εξόδου από το μνημόνιο θα είναι χρονιά που θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη πιο σαφές το δικό μας ταξικό πρόσημο και το δικό μας προσανατολισμό. αυτό είναι το κλειδί σύνδεσης με τα στρώματα που θέλουμε να εκφράζουμε. Θελω να τονίσω ότι αυτή η δικαιολογημένη μεροληψία δεν οδηγεί σε ένα νέο διχασμό, αντίθετα ενώνει όλους τους πολίτες σε ένα νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό με κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό «με στήριξη επενδύσεων, κεντρικό ρόλο στην εργασία, αναδιανεμητικό χαρακτήρα και καταπολέμηση της διαφθοράς» συνέχισε.

«Δύο χρόνια τώρα δίνουμε καθημερινή μάχη στα υπουργεία, το κοινοβούλιο, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, απέναντι σε πρακτικές δίκτυα βαθια εμπεδωμένες πρακτικές. Είναι απαίτηση αυτή τη μάχη να τη συνεχίσουμε», τόνισε. «Να αποδείξουμε ότι είμαστε όχι μόνο διαφορετικοί, αλλά και αποφασισμένοι» πρόσθεσε.

«Το 2018 θα είναι μια χρονιά επιτάχυνσης και εμβάθυνσης των δικών μας πολιτικών αντιλήψεων και πρωτοβουλιών, μια χρονιά όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη πιο σαφές το δικό μας ταξικό πρόσημο και τον δικό μας πολιτικό προσανατολισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να εργαστεί συντονισμένα χωρίς παλινωδίες. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, στις αλλαγές στο λύκειο, στην τοπική αυτοδιοίκηση, την ολοκλήρωση των περιφερειακών συνεδρίων ώστε να προκύψει το νέο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τόνισε ότι «πρέπει να πάρουμε το νήμα από τον πλατύ διάλογο των πολιτών για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Ο δρόμος είναι μπροστά μας. Οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και είμαι βέβαιος ότι δε θα τις διαψεύσουμε».

The post Τσίπρας για 2018: Αύξηση επιδομάτων, μείωση ανεργίας, γραφειοκρατίας, αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα