Τα 11 πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο

Έχετε οι ίδιοι παραπονεθεί για την κίνηση που συναντάτε στον δρόμο για τη δουλειά σας, έχετε ακούσει άλλους να γκρινιάζουν γιατί δουλεύουν πολλές ώρες, κάποιοι βαριούνται, κάποιοι απολαμβάνουν την δουλειά τους. Οι παρακάτω επαγγελματίες ωστόσο έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα και μια καινούρια πρόκληση και κάποιοι διακινδυνεύουν καθημερινά. Τα επαγγέλματα αυτά μοιάζουν έως ένα βαθμό ενδιαφέροντα, συναρπαστικά και τα περισσότερα έχουν και υψηλές αμοιβές αλλά η λέξη επικίνδυνα είναι αυτή που τα περιγράφει ακριβέστερα!

11. Snake Milker

(εκχύλιση του δηλητηρίου των φιδιών)

Οι snake milkers εξάγουν το δηλητήριο από μερικά από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο. Το δηλητήριο του φιδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική έρευνα για την δημιουργία αντίδοτων το οποίο μπορεί να πωληθεί έως και 1.000$ ανά γραμμάριο.
Παρόλο που εφαρμόζονται μέτρα ασφαλείας, κάθε διαδικασία εξαγωγής του δηληρητίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο αριθμός των επαγγελματιών αυτών που δεν έχουν δεχθεί δάγκωμα την ώρα της εργασίας τους είναι εκπληκτικά χαμηλός.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 30.000

10. Εργάτης κατασκευών

Παρόλο που χρησιμοποιείται εξοπλισμός ασφαλείας, οι εργάτες αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνα εργαλεία και απαιτεί να μεταφέρουν βαριά υλικά και να εργάζονται σε μεγάλα ύψη. Τα εργοτάξια των μεγάλων έργων (γέφυρες, μετρό, δρόμοι, μεγάλες οικοδομές κ.λπ.) είναι συνήθεις τόποι θανατηφόρων ατυχημάτων, στη Δύση το ποσοστό είναι 17,7 θάνατοι σε 100.000 εργαζόμενους.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 31.000 έως $ 70.000

9. Κούριερ

Παραδόξως, το να είσαι κούριερ θεωρείται πολύ επικίνδυνο σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Και για του λόγου το αληθές φανταστείτε την παράδοση πίτσας σε ένα πάρτι, όπου υπάρχουν πολλοί μεθυσμένοι ή την παράδοση δέματος σε κάποιον που τυχαίνει να είναι σε κακή διάθεση και είναι και οξύθυμος. Πολλοί υπάλληλοι στις ταχυμεταφορές πέφτουν θύματα ληστείας ή άλλων εγκλημάτων.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 27.000 έως $ 35.000

>8. Αναβάτης ταύρων
>

Αυτή η δουλειά έγινε δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν όποιος κατάφερνε να μείνει επάνω στον ταύρο για 8 δευτερόλεπτα, «κέρδιζε» πολλά χρήματα. Στην πραγματικότητα, η πληρωμή μάλλον δεν αξίζει τις συνέπειες. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ένας αναβάτης τραυματίζεται βαριά μία φορά στις 15 αναβάσεις, υφιστάμενοι από διάσειση μέχρι σπασμένα οστά.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 107.000

7. Συνοδός Βουνών

Η κατάκτηση μιας ψηλής κορυφής ενός βουνού είναι όνειρο πολλών ανθρώπων. Η δουλειά των συνοδών δεν είναι μόνο να δείχνουν τον δρόμο στους αναβάτες αλλά είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν βαρύ εξοπλισμό και είναι οι πρώτοι που θα μπουν σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 70.000

6. Κατασκευαστής Μικροτσίπ

όλοι απολαμβάνουμε τους φορητούς υπολογιστές και τα τηλέφωνά μας αλλά το κόστος για όσους το παράγουν αποδεικνύεται μεγάλο. Στην παραγωγή τσιπ υπολογιστών χρησιμοποιούνται ορισμένες επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως το αρσενικό, οι οποίες παρά το γεγονός ότι δεν είναι θανατηφόρες, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις περιλαμβάνουν γενετικές ανωμαλίες, αναπνευστικές νόσους και καρκίνο.

Μέσος ετήσιος μισθός: 61.000 δολλάρια

5. Πολεμικός Ανταποκριτής

Ο κατάλογος επικινδυνότητας των πολεμικών ανταποκριτών περιλαμβάνει απαγωγές, βασανιστήρια μέχρι και θάνατο. Όταν βρίσκεται κανείς στο πεδίο της μάχης, παύει πια να θεωρείται δημοσιογράφος και αντιμετωπίζεται σαν εχθρός.

Μέσος ετήσιος μισθός: 36.000 δολάρια

4. Εργαζόμενοι στην εξόρυξη πετρελαίου

Αυτή είναι μία από τις πιο εύφλεκτες ουσίες στον κόσμο. Μερικές φορές οι εργαζόμενοι στην εξόρυξη πετρελαίου δουλεύουν 16 ώρες σερί ή ακόμα και δύο ολόκληρες μέρες χωρίς ύπνο. Εκρήξεις, πνιγμοί και ακρωτηριασμοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο κινδύνων αυτού του επαγγέλματος.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 70.000 έως $ 140.000

3. Κροκοδειλομάχος

Οι «μαχητές» αυτοί ρισκάρουν τη ζωή τους βάζοντας τα μέλη του σώματός τους στα σαγόνια των κροκοδείλων, παίζοντας με την ουρά τους. Και αν νομίζετε ότι ο κροκόδειλος απλά κάθεται ξαπλωμένος, όχι! Κινείται και ενίοτε αντιδρά!

Μέσος ετήσιος μισθός: Άγνωστος, περίπου $ 8 / ώρα

2. Υλοτόμος

Οι στατιστικές στις ΗΠΑ μετρούν 91,3 θανάτους ανά 100.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο και είναι 20 φορές πιο πιθανό να έχει κανεις θανατηφόρο ατύχημα. Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε ελλιπή εξοπλισμό και σε δέντρα που πέφτουν πάνω στους εργαζόμενους.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 36.000 έως $ 41.000

Ψαράδες ανοικτής θαλάσσης

Συνήθως τα αλιευτικά και τα πληρώματα τους περιπλανώνται στις παγωμένες θάλασσες, με καιρό που θα έκανε κάθε άλλο πλεούμενο να μένει στο λιμάνι, με γερανούς και δίχτυα να είναι μόνιμη πηγή κινδύνου και ατυχήματος. Αυτό το επάγγελμα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Μέσος ετήσιος μισθός: $ 30.000

πηγή: reader.gr

The post Τα 11 πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα