Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Στην υπ’ αριθμ. 35/2017 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00. Τα κυριότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα ακόλουθα:

1. ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Εν όψει της πλήρους ανακατασκευής της οδού Πλαστήρα, που οδηγεί στο συνοικισμό Κορδία στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, και των παρεμβάσεων που περιλαμβάνουν κόμβο επί της Αρτέμιδος, κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου στη νότια πλευρά της οδού Πλαστήρα, θέσεις στάθμευσης στη βόρεια πλευρά του δρόμου αυτού, αμφίδρομη κίνηση,

ράμπες ΑμεΑ, νέα ασφαλτόστρωση κ.λπ., εγκρίθηκαν αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν στα εξής:
Α) Στην κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας, ακτίνας εξωτερικού κύκλου R=11,50μ., ακτίνας εσωτερικού κύκλου R=3,00μ., πλάτους κυκλοφορούμενου οδοστρώματος 6,00μ. και υπερβατής ζώνης 2,50μ., ώστε να επιτρέπεται η κίνηση και η αναστροφή αρθρωτού φορτηγού. Ο ισόπεδος κυκλικός κόμβος θα ρυθμίζει τις στρέφουσες κινήσεις επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μείωση των ταχυτήτων κυκλοφορίας. Επιπλέον, οι πεζοί θα χρειάζεται να ελέγξουν μόνο μία κατεύθυνση επερχόμενης κυκλοφορίας κάθε φορά.
Β) Την εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού (δίιχνη τυπική διατομή), που διατρέχει περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, με άμεση πρόσβασή τους στην οδό. Περιλαμβάνονται θέσεις στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού και ποδηλατόδρομος στη νότια πλευρά αυτής.
Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού Νικολάου Πλαστήρα προτείνεται να είναι: πλάτος κυκλοφορούμενου οδοστρώματος 7,00 μ., πλάτος χώρου στάθμευσης παρά την οδό 2,00 μ., πλάτος βορείου πεζοδρομίου 1,50 μ., πλάτος νοτίου πεζοδρομίου 4,50 μ. και ποδηλατόδρομος πλάτους 2,50 μ..
Γ) Τη σήμανση (οριζόντια και κατακόρυφη) της οδού Ν. Πλαστήρα και του ισοπέδου κυκλικού κόμβου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στο σύνολο του μελετώμενου οδικού άξονα, η επιτρεπόμενη ταχύτητα προσδιορίζεται κατ’ ανώτατο σε 50 km/h. Η οριζόντια, η κατακόρυφη σήμανση και η ασφάλιση θα κατασκευασθούν σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές ΕΤΕΠ και ΕΛΟΤ.
Δ) Την κατασκευή διάβασης πεζών στους δρόμους, που αποτελούν τους κλάδους του ισοπέδου κυκλικού κόμβου, πλάτους 3,0 μέτρων. Στις νησίδες και στα πεζοδρόμια, όπου καταλήγουν οι διαβάσεις πεζών, θα κατασκευασθούν ράμπες ΑμεΑ.

2. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ

Εγκρίθηκε η απαγόρευση στάθμευσης μεγάλων οχημάτων έξωθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Σιών, όπως φορτηγά, λεωφορεία, βυτία κ.λπ., στην οδό που διέρχεται δυτικά του Ιερού Ναού, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Παραλίας Βέργας. Τα οχήματα αυτά παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων στη συγκεκριμένη οδό, που είναι διπλής κατεύθυνσης και μικρού πλάτους, ενώ δυσχεραίνεται και η στροφή προς την 1η επαρχιακή οδό.

3. ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Εγκρίθηκε η μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης, όσον αφορά στην προμήθεια «Εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου πρώην Σφαγείων και βελτίωση λοιπών εγκαταστάσεων» μέχρι 31-12-2017. Στις 21 Δεκεμβρίου θα εισαχθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράδοση του γηπέδου προς χρήση στην ομάδα της Αναγέννησης Παραλίας κυρίως, αλλά και σε άλλες ομάδες της Παραλίας κατά την κρίση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας.

4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το Σώμα ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Εγκρίθηκαν:
Α. οι μελέτες των παρακάτω έργων για την υποβολή τους στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα:

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

I. «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 200.000 €
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στην ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι τη Νέδοντος, ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Προβλέπεται να γίνει πλακόστρωση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και αρχιτεκτονικό κάνναβο, υλικά και σχέδια, όπως στο υφιστάμενο πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης, διατηρώντας έτσι την ομοιομορφία για λόγους καθαρά αισθητικούς. Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία χώρων πρασίνου, με την τοποθέτηση ψηλών δέντρων – αυτή τη φορά σε διάταξη εναλλάξ και «ζιγκ – ζαγκ» σε σχέση με τον άξονα του πεζόδρομου – και σε διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με την γραμμική διάταξη που έχουν ήδη τοποθετηθεί τα δέντρα στο κέντρο του πεζόδρομου, στο πρώτο τμήμα της Ιατροπούλου.
Η πρόταση προβλέπει ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών πλάτους 3,50 μέτρων, αλλά συγχρόνως επιτρέπει σε οχήματα κοινής ωφελείας και εκτάκτου ανάγκης να διέρχονται όταν αυτό είναι αναγκαίο. Για την ασφαλή διακίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών θα κατασκευασθεί οδηγός όδευσης τυφλών.
Η πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου συνοδεύεται από την κατασκευή διαβάσεων πεζών στην αρχή και το τέλος της ανάπλασης (στις οδούς Νέδοντος και Σιδηροδρομικού Σταθμού) και στη συμβολή της με την οδό Χρυσάνθου Παγώνη, καθώς και τη συναρμογή του πεζοδρόμου της Ιατροπούλου με την οδό Χρυσάνθου Παγώνη.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ

II. «Ανάπλαση δικτύου οδών & πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδός Κολοκοτρώνη, οδός Σφακτηρίας, οδός Καπετάν Κρόμπα, κλπ) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 480.000 €.
Κυρίως σε ό,τι αφορά στην οδό Κολοκοτρώνη, η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη διαπλάτυνση των υφισταμένων πεζοδρομίων – σημαντικότερη αυτή του νοτίου – με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης, ή οχημάτων διανομής στα παρακείμενα καταστήματα, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ. – πέραν του χώρου στάθμευσης – ενώ στο σημερινό οδόστρωμα, αφού πρώτα φρεζαριστεί κατάλληλα η υπάρχουσα και όχι σε καλή κατάσταση άσφαλτος, προβλέπεται να τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου, στην ίδια στάθμη που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος.
H δαπεδόστρωση των νέων πεζοδρομίων προβλέπεται να είναι ίδια με την αντίστοιχη της οδού Αριστομένους, δηλαδή με τον ίδιο τρόπο και αρχιτεκτονικό κάνναβο, τα ίδια υλικά και σχέδια με το ήδη υφιστάμενο τμήμα πεζoδρ;oμου της Αριστομένους, διατηρώντας έτσι την ομοιομορφία, κυρίως λόγω και του γεγονότος ότι η οδός Κολοκοτρώνη τέμνει κάθετα, στο μέσον της, τον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους.
Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου LED, όπως και η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων (των οδών και υδρορροών των παρακειμένων κατοικιών) είτε με τη μετακίνηση των υφισταμένων φρεατίων ομβρίων είτε με την κατασκευή υπόγειου πλαστικού αγωγού, που θα μεταφέρει τα όμβρια των πεζοδρόμων προς στους κεντρικούς αγωγούς της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνεται ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία χώρων πρασίνου, με τοποθέτηση ψηλών δέντρων σε γραμμική διάταξη και στα δύο πεζοδρόμια, πράγμα που σήμερα απουσιάζει παντελώς, με εμφανή τα προβλήματα έλλειψης σκίασης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης, για την ασφαλή διακίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης, εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών και σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm από οποιοδήποτε εμπόδιο ή στοιχείο αστικού εξοπλισμού, προτείνεται η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών πλάτους 40cm, που αποβλέπει στην καθοδήγησή τους σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που προορίζονται γενικά για την κυκλοφορία πεζών.
Τέλος, για την ασφαλή διακίνηση πεζών και αμαξιδίων από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, προβλέπεται η κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών), εντός της ελεύθερης ζώνης κυκλοφορίας πεζών και αμαξιδίων.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ,
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΡΟΜΠΑ, ΠΟΛΥΒΙΟΥ

Στις οδούς Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου & Αναπλιώτη, αφενός μεν λόγω της στενότητάς τους και των δυσκολιών που παρουσιάζονται καθημερινά από την προσπάθεια των οδηγών να εισέλθουν σε αυτές και, αφετέρου, λόγω των πολύ μικρών πεζοδρομίων που απομένουν τελικά για την κυκλοφορία των πεζών, αποτελεί τελικά μονόδρομο η δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων, που θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση της πορείας τόσο των διερχομένων πεζών όσο και των κατοίκων της περιοχής, αναβαθμίζοντας έτσι σε μέγιστο βαθμό ένα σημαντικό τμήμα του παραδοσιακού Κέντρου, που μέχρι σήμερα μένει αναξιοποίητο, στο έλεος του αυτοκινήτου.
Προβλέπεται, λοιπόν, η απ’ άκρου εις άκρον και σε όλο το μήκος των παραπάνω πεζοδρόμων διάστρωση – σε ενιαίο επίπεδο στάθμης – έγχρωμων τσιμεντένιων κυβολίθων (καφέ – τερακότα), διακοπτομένων ανά τακτά διαστήματα με κάθετες ζώνες από λευκούς επίσης κυβόλιθους.
Με τα παραπάνω, επιτυγχάνεται όχι μόνον η ασφαλής και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών (η πρόταση προβλέπει ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών πλάτους 3,00 μ.), αλλά συγχρόνως επιτρέπεται και σε οχήματα κοινής ωφέλειας και εκτάκτου ανάγκης (όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, ειδικά οχήματα ΔΕΥΑΚ, οχήματα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία κ.λπ.), να διέρχονται σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου LED. Για τους ίδιους με τους αναφερόμενους στα παραπάνω λόγους, δεν προβλέπεται η φύτευση δέντρων, παρά τμηματικά η τοποθέτηση ζαρντινιερών με θαμνώδη φυτά, κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους.
Τέλος, σημειώνεται ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων (των οδών και υδρορροών των παρακειμένων κατοικιών), είτε με τη μετακίνηση των υφισταμένων φρεατίων ομβρίων είτε με την κατασκευή υπογείου πλαστικού αγωγού, που θα μεταφέρει τα όμβρια των πεζοδρόμων προς τους κεντρικούς αγωγούς της πόλης, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, πρόκειται να ανακατασκευασθεί η μοναδική παιδική χαρά που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, έναντι της οδού Κολοκοτρώνη. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, που λόγω της θέσης της αποτελεί χώρο ο οποίος δέχεται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και γονείς, χρήζει άμεσης βελτίωσης. Πρόκειται να αντικατασταθούν μέρος των υφισταμένων οργάνων, μέρος της περίφραξης, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, ενώ θα προστεθούν στέγαστρο και βρύση.
Β. Εγκρίθηκε, επίσης, η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα και η κάλυψη από ίδιους πόρους του επιπλέον της χρηματοδότησης ποσού. Για το έργο «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος» οι ίδιοι πόροι ανέρχονται σε 80.000 € και για το έργο «Ανάπλαση δικτύου οδών & πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδός Κολοκοτρώνη, οδός Σφακτηρίας, οδός Καπετάν Κρόμπα, κλπ) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου» σε 192.000 €.

5. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 2018

Πραγματοποιήθηκε απολογισμός για το έτος 2017 και εγκρίθηκαν οι δράσεις και οι δαπάνες ενημέρωσης και προβολής, προϋπολογισμού 50.000 € με ΦΠΑ, για το 2018. Τον απολογισμό μπορείτε να δείτε εδώ και τον προγραμματισμό για το 2018 έχετε τη δυνατότητα να δείτε εδώ.

6. ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΤΟΜΩΝ
ΜΕ ΑΝΟΙΑ – ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Εγκρίθηκε η ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με άνοια – Αλτσχάιμερ, δυναμικότητας 25 ωφελουμένων, στο δημοτικό κτήριο επί της οδού Θουκυδίδου 2.
Η λειτουργία του Κέντρου θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη». Η διαμόρφωση των χώρων – στο προαναφερθέν δημοτικό κτήριο όπου λειτουργούσε το ΚΕΚ του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο καταργείται – θα γίνει από πόρους του Δημοτικού Προϋπολογισμού.
Το έργο αυτό θεωρείται μεγάλης σημασίας, διότι θα ανακουφίσει οικογένειες, μέλη των οποίων πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Θα είναι δε από τα πρώτα έργα του Προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη», καθώς θα δημοπρατηθεί άμεσα.

7. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το Σώμα παρέσχε την έγκρισή του επί του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής της υπ’ αριθμ. 48730/2017 σύμβασης με αντικείμενο τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κομποστ – ανακυκλώσιμα)». Εγκρίθηκαν οι παρασχεθείσες υπηρεσίες από 23/10/2017 μέχρι 4/12/2017 και η αποζημίωση της αναδόχου εταιρείας, με το ποσό των 48,70 € / τόνο εισερχομένων απορριμμάτων και με έκπτωση κατά 30% επί του ποσού αυτού, λόγω των διαπιστωθεισών παρεκκλίσεων.

8. Η ΚΕ «ΦΑΡΙΣ»
ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δόθηκε έγκριση σχετικά με τους όρους χρησιδανείου για την παραχώρηση τμήματος του 2ου ορόφου του Β΄ κτηρίου (πρώην Καρδιολογικής Κλινικής) του νέου Δημαρχείου, για τη στέγαση των γραφείων Διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Πρόκειται για την παραχώρηση 9 αιθουσών, συνολικού εμβαδού 278 τ.μ., για αόριστη διάρκεια. Με τη μεταφορά της «Φάρις» στο νέο Δημαρχείο περιορίζεται το κόστος λειτουργίας. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, επίσης, η στήριξη της πολιτιστικής παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των Υπηρεσιών. Η ΚΕ «Φάρις», στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου, θα έχει κοινό τηλεφωνικό κέντρο με το Δήμο.
Το δημοτικό κτήριο όπου στεγαζόταν η ΚΕ «Φάρις», στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης, προορίζεται να ενοικιασθεί και να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

9. ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Το Σώμα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου εντός του ιστορικού Δημαρχείου, επί της οδού Αριστομένους, στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Ν. Μεσσηνίας. Εγκρίθηκαν οι όροι του χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση 2 γραφείων για 1 έτος. Το Κέντρο στελεχώνουν δύο υπάλληλοι, αποσπασμένοι από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Οιχαλίας.
Η ανακατασκευή και η επίπλωση του χώρου βάρυναν το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας και εκείνων όλης της Μεσσηνίας.

10. ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ

Ο Δήμος Καλαμάτας μερίμνησε για την προσωρινή επίλυση του ζητήματος στέγασης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας, αλλά και για τις τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν (κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΑ, ανακατασκευή τουαλετών), καθώς και το χρωματισμό των χώρων του σχολείου, ώστε να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας με το ποσό των 20.000 €, για την πληρωμή μέρους των σχετικών εξόδων.

11. ΤΟ 6ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

Δόθηκε έγκριση για τη διοργάνωση του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και των Αποκριάτικων εκδηλώσεων 2018 του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 65.000 € (όσο και πέρυσι), εκ των οποίων 36.000 € με το ΦΠΑ για την τεχνική κάλυψη – στήριξη των εκδηλώσεων και τη φύλαξη χώρων και 29.000 € με το ΦΠΑ για την ανάθεση της οργάνωσης και προβολής των εκδηλώσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

12. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για 2μηνη απασχόληση και, συγκεκριμένα, 6 εργατών καθαριότητας και 2 οδηγών.

13. ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

Εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας για τη συντήρηση – επίβλεψη του αλσυλλίου Αλμυρού Βέργας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, με θέματα – μεταξύ άλλων – που δε συζητήθηκαν χθες, όπως:
1. Ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και επιπτώσεις
2. Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου
3. Πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων κ.λπ.

The post Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
εν λόγω, αμεα, νέα, ελοτ, λεωφορεια, γηπεδο, εργα, συμμετοχή, led, δευακ, ΦΠΑ, ανοια, κεκ, μνημονιο, δεη, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, διακοπες δεη, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δεη πληρωμη, αμεα, δωρεαν, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, φυτα, ωρα, ελεος, αλτσχαιμερ, ανοια, αναπηρια, αποζημιωση, αρχιτεκτονικη, ασθενοφορα, βορεια, βρισκεται, βυτια, γεωργιου, γινει, γηπεδο, γηπεδο ποδοσφαιρου, γονεις, δεντρα, δευακ, δυνατοτητα, δημος, δειτε, δοθει, δρομος, δυτικη, ελοτ, εν λόγω, εργα, εξυπηρετηση, ετος, ζωνη, ζωνες, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσιες, η στροφη, ιστορικο, κεκ, κινηση, κομβος, λειτουργια, μεριμνα, μηκος, μηνες, μειωση, μπορειτε, ξενοδοχειο, ομαδα, οδηγος, οδος, οιχαλιας, οχηματων, οχηματα, παιδικη χαρα, παιδια, πεμπτη, προβληματα, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, συντηρηση, συμμετοχή, σιων, σωμα, σχεδια, τμημα, φορα, φορτηγα, χαρα, εφαρμογη, ιδιαιτερα, led, μελετη, ομαδες, θεματα, θεσεις, υλικα, βρυση
Τυχαία Θέματα