Συνάντηση Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία του ΣΕΚΠΕ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κο. Πάνο Σκουρλέτη, είχε αντιπροσωπεία του ΣΕΚΠΕ την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο ανοίγματος διαλόγου γύρω από την πρότασή μας συγκρότησης νέου θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, παρουσιάσαμε αρχικά τη φιλοσοφία και το έργο της πρόληψης, για να εξηγήσουμε στη συνέχεια με παραδείγματα γιατί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κατασκευασμένο προ εικοσαετίας, είναι σήμερα τόσο προβληματικό, γραφειοκρατικό, αδιαφανές, επιστημονικά ανασταλτικό

και κοινωνικά αναποτελεσματικό.

Στο επίκεντρο αυτού του θεσμικού πλαισίου είναι οι δυσλειτουργικές 67 αστικές εταιρείες και οι παρωχημένες διμερείς συνεργασίες τους με τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος εστιάζει στα υποκατάστατα.

Αναφέραμε, τέλος, τα κεντρικά σημεία της πρότασής για ίδρυση ενός ενιαίου και διακριτού δημόσιου φορέα πρόληψης, με ευέλικτο κέντρο και αποκεντρωμένη λογική, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού στην ενιαία διοίκησή του και χωρίς καμία συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ στο νέο σχήμα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών έδειξε ενδιαφέρον να μάθει για τους όρους της δουλειάς μας στην κοινότητα, την κατάσταση στις δομές και πώς αυτή βελτιώνεται με την πρότασή μας, δίνοντας χώρο σε έναν γόνιμο διάλογο. Εξέφρασε διάθεση συμβολής στη διαδικασία θεσμικής ενίσχυσης της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, σε συνεργασία με το εποπτεύον Υπουργείο Υγείας. Πρότεινε τη διατήρηση ενός διαύλου επικοινωνίας με το Σωματείο μας για τον σκοπό αυτό.

The post Συνάντηση Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία του ΣΕΚΠΕ appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα