Συμβασιούχοι Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση απολύει 10.000 εργαζόμενους στους δήμους (βίντεο)

Μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φλεβάρη, συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Δήμων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά,

για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς στους Δήμους.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και έδωσαν συνέντευξη Τύπου μέσα από την οποία κατήγγειλαν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης η απόλυση των συμβασιούχων.

Όπως εξήγησε η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου, «η προκήρυξη για 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίες στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων, βγήκε χάρη στους αγώνες των συμβασιούχων. Το ότι προκηρύχθηκαν τόσες θέσεις μονίμων το θεωρούμε θετικό. Όμως, η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει τους συμβασιούχους απ’ έξω. Και στο τέλος Μάρτη τους απολύει. Μιλάμε για 10.000 απολύσεις ανθρώπων που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της (Βερναρδάκης, Σκουρλέτης) τους υπόσχονταν ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι ανάγκες στους δήμους είναι πολλαπλάσιες και η κυβέρνηση μπορεί και να «τρέξει» την προκήρυξη για την πρόσληψη νέων εργαζομένων και ταυτόχρονα να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων των χιλιάδων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου».

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναδεικνύει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων. Όπως αναφέρει, στις 27 Μάρτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και το ΑΣΕΠ είναι αδύνατον μέσα σε τρεις μέρες να προλάβει να βγάλει τους προσωρινούς πίνακες, οπότε «τι θα γίνει από 1/4, που θα απολυθούν οι συνάδελφοι; Μήπως εκ των πραγμάτων θα διευκολύνετε κάποιους πρόθυμους και «έτοιμους από καιρό» δημάρχους να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες σε εργολάβους – επιχειρηματικούς ομίλους; Ήδη κάποιοι δήμαρχοι -όπως μαθαίνουμε- έχουν προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις από κοντά να δίνουν χέρι βοηθείας».

Επίσης, καταγγέλλει την πολιτική του μοιράσματος της φτώχειας και του φύγε εσύ – έλα εσύ…, αφού όπως σημειώνει «βάζετε με την τακτική σας τους τώρα μακροχρόνια ανέργους απέναντι στους πριν 3 χρόνια ανέργους, υποδαυλίζοντας τη διχόνοια των εργαζομένων και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Θα μας βρείτε απέναντι όλους μαζί! Όλοι μαζί θα σας δώσουμε την απάντηση που αρμόζει και που ξέρει να δίνει η εργατική τάξη!»

Πηγή: www.902.gr

The post Συμβασιούχοι Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση απολύει 10.000 εργαζόμενους στους δήμους (βίντεο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα