Στο Περ. Συμβούλιο Αττικής φέρνει το ζήτημα των πλημμυρών η Λαϊκή Συσπείρωση

Αίτημα να συζητηθεί προ ημερησίας στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το ζήτημα των φονικών πλημμυρών κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

Για άλλη μια φορά μια ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Εφτά, μέχρι στιγμής, άνθρωποι πνίγηκαν, τέσσερις είναι τραυματίες και τέσσερις αγνοούνται. Αυτός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός ενώ καταστράφηκε η περιουσία πολλών κατοίκων της περιοχής και δημόσιες υποδομές.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα έργα για την αντιπλημμυρική

προστασία σε περιοχές που έχει επισημανθεί ο κίνδυνος πλημμυρών, όχι μόνο δεν βρίσκονται στην προτεραιότητα κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων αλλά και όσα εκτελούνται στηρίζονται σε αποσπασματικό σχεδιασμό που αντί να λύνει δημιουργεί και νέα μεγάλα προβλήματα.

Μεγάλα έργα σχεδιάζονται και εκτελούνται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις για τις ζωές των κατοίκων στις γειτονικές περιοχές.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη για να αλλάξουν οι προτεραιότητες των έργων στην περιφέρεια με πρόταξη των έργων υποδομών (αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας) που προστατεύουν τις λαϊκές περιουσίες και συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Οι ευθύνες των μέχρι σήμερα Περιφερειακών αρχών είναι τεράστιες αφού παρά τις συνεχείς καταστροφές από πλημμύρες και φωτιές τα έργα καρκινοβατούν ενώ προτεραιότητα δίνεται σε έργα που ευνοούν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής ζητάει να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16ης Νοέμβρη 2017 προ ημερήσιας διάταξης για να ληφθούν κατεπείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

The post Στο Περ. Συμβούλιο Αττικής φέρνει το ζήτημα των πλημμυρών η Λαϊκή Συσπείρωση appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα