Στην Αθήνα ο Ερντογάν – «Φρούριο» το Κέντρο (live)

Λίγο μετά τις 10:30 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το αεροσκάφος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε ισχύ βρίσκονται από τα ξημερώματα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο.

Λίγο πριν την άφιξη του στην Ελλάδα

ο Τούρκος πρόεδρος ζητούσε επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, δίνοντας και το στίγμα της ατζέντας του.

Πρόγραμμα επίσκεψης

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη» (11:30), όπου θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

Στις 11:45 είναι προγραμματισμένη η επίσημη τελετή υποδοχής στην Ηρώδου Αττικού, η οποία περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού αγήματος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά περίπου στις 12:00 οι δυο Πρόεδροι θα εισέλθουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους και αμέσως μετά στις 12:40 διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 προσδιορίζεται η άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας στις 14:50 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 16:30 ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο Δείπνο προς τιμήν του και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.

The post Στην Αθήνα ο Ερντογάν – «Φρούριο» το Κέντρο (live) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα