ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκε αποθήκη με 407 κιλά κάνναβης σε σάκους ρυζιού

Αποθήκη όπου κρύβονταν μεγάλες ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν τυπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ, στη Νέα Πέραμο Αττικής Οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα, έναν Έλληνα 30 ετών και έναν Αλβανό 38 ετών.

Στην επιχείρηση μετείχεε και ο σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών

της υπηρεσίας Rocky. Οι αρχές βρήκαν 407 κιλά και 640 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, που είχαν κρύψει σε σάκους ρυζιού. Η αξία τους εκτιμάται στα 4 εκατ. ευρώ. Τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε παλέτες, ενώ επρόκειτο να αποσταλούν στην Ολλανδία.

Οι αρχές κατέσχεσαν 10.000 ευρώ, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση.
Πώς λειτουργούσε η αποθήκη

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, ο Έλληνας συλληφθείς, χρησιμοποιούσε πλαστά στοιχεία και έκανε παραγγελίες από μεγάλες ποσότητες ρύζι από εμπορικές επιχειρήσεις. Το προϊόν μετέφερε στην αποθήκη, όπου με το συνεργάτη του τοποθετούσε την κάνναβη μέσα σε σάκους ρυζιού, που στη συνέχεια προωθούσε ως νόμιμο εμπόρευμα στο εξωτερικό, με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχει διακινήσει ποσότητα πάνω από έναν τόνο σε Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των προηγούμενων αποστολών και την τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων.

The post ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκε αποθήκη με 407 κιλά κάνναβης σε σάκους ρυζιού appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα