Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση των φόρων

Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η Ελλάδα στην αύξηση των φόρων μεταξύ των 35 μελών του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς οργανισμού.

Τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν το 2016 κατά 2,2% ως ποσοστό του ΑΕΠ και συγκεκριμένα έφθασαν από 35,4% του ΑΕΠ

το 2015 σε 38,6% του ΑΕΠ πέρυσι, όταν η μέση αύξηση στις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν της τάξεως του 0,3% (από 34% σε 34,3%) την ίδια περίοδο.

Ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ που εξετάζονται, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δέκατη θέση σε επίπεδο φορολογικής επιβάρυνσης προς το ΑΕΠ, με τις Δανία, Γαλλία και Βέλγιο να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με ποσοστά από 44,2% έως και 45,9% του ΑΕΠ.

Η χώρα μας καταλαμβάνει την ένατη θέση σε επιβαρύνσεις για ακίνητα, προφανώς λόγω του ΕΝΦΙΑ, και την έβδομη στους έμμεσους φόρους. Προφανώς, στην επόμενη έκθεση του ΟΟΣΑ η Ελλάδα αναμένεται να ανεβεί και άλλες θέσεις, καθώς ακόμα δεν συμπεριλαμβάνονται οι νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους αλλά και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου που τέθηκαν σε εφαρμογή το 2017.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των έμμεσων φόρων σε σύγκριση με τους άμεσους φόρους».

The post Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση των φόρων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα