Μητσοτάκης-Δημόσιο: Fake news οι απολύσεις –Όχι σε μειώσεις μισθών

«Θεωρώ τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση με θέμα «Δημόσιο με αξιοπρέπεια, Δημόσιο για τους πολίτες». Γι αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «και είμαι αποφασισμένος να γκρεμίσω το κομματικό κράτος και να χτίσουμε μαζί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός

προς τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- «πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Και οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως «το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους. Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους», ανέφερε, προσθέτοντας: «Δεν θα επιτρέψω στους υπουργούς μου να διορίζουν συγγενείς και φίλους. Οι γενικοί διευθυντές, τμηματάρχες πρέπει να είναι απολύτως ακομματικοποιημένοι. Όταν ήμουν υπουργός δεν ρώτησα κανέναν τί ψηφίζει. Μερικές φορές μάλιστα γιαυτό το λόγο συγκρούστηκα και με τις κομματικές μας οργανώσεις. Θέλω να επιβάλλω και τις περισσότερες αρμοδιότητες στη δημόσια διοίκηση».

Το μοντέλο της ΝΔ για την αξιολόγηση, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιο- μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται υποχρεωτικά για να βελτιωθούν».

Το Δημόσιο, σημείωσε, «δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη συνεργασία του με τον ιδιωτικό τομέα. Έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα λαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Αποδείχθηκε αυτό με τα 24 σχολεία στην Αττική που έγιναν με τέτοιες συμπράξεις, όπως και στην διαχείριση των απορριμάτων στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία».

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, διαμήνυσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Η δυνατότητά μας να βελτιώσουμε τις αποδοχές συνδέεται άμεσα με τις επιδόσεις τις οικονομίας μας. Με ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων θα είναι ωφελημένοι όλοι οι δημόσιο υπάλληλοι».

The post Μητσοτάκης-Δημόσιο: Fake news οι απολύσεις –Όχι σε μειώσεις μισθών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα