Μητσοτάκης: Δεν απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος -Εξήγγειλε μετακινήσεις προσωπικού

«Θα γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ» και θα προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση δομών του δημοσίου, δίχως απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος» και εξήγησε ότι αφενός η μονιμότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα

και αφετέρου δεν θα βοηθήσει. Ωστόσο, έκανε λόγο για εκσυγχρονισμό των δομών και για μετακινήσεις υπαλλήλων, καθώς και για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, είπε ότι «οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν την επόμενη ημέρα και θα καταργηθούν οι ειδικές γραμματείες που στελεχώνει με συγγενείς, κολλητούς και φίλους», ενώ δήλωσε ότι ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου μπορούν να ασκούνται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα και θα εκχωρηθούν σε αυτόν. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα του γραφείου πρωθυπουργού στην Βόρεια Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά απάντησε: «Ας μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας». Πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό και τόνισε πως «αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».

The post Μητσοτάκης: Δεν απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος -Εξήγγειλε μετακινήσεις προσωπικού appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα