Κόντρα Τζιτζικώστα – Μπουτάρη για τη δημιουργία ζωολογικού κήπου στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία Ζωολογικού Κήπου εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα των Σπάτων Αττικής, σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Στο μεταξύ, εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Σε ερώτηση εάν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης

του υφιστάμενου Ζωολογικού Κήπου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του περιαστικού δάσους Σέιχ – Σου, απάντησε λέγοντας: «Όσο είμαι εγώ δήμαρχος στην πόλη κάτι τέτοιο δεν θα το δεις». Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι ο Ζωολογικός Κήπος αποτελεί όνειδος για την πόλη, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη έκταση για να υλοποιηθεί κάτι σωστό και υπενθύμισε ότι ο χώρος, όπου είναι σήμερα εγκατεστημένος, ανήκει στο δασαρχείο. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα προέκρινε, στον υφιστάμενο Ζωολογικό Κήπο, να μεταφερθεί το 2ο Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

The post Κόντρα Τζιτζικώστα – Μπουτάρη για τη δημιουργία ζωολογικού κήπου στη Θεσσαλονίκη appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα