Κοινωνικό Mέρισμα: Δικαιούχοι όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης δικαιούνται το Κοινωνικό Μέρισμα» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Η αίτηση θα είναι απλή. Την ίδια ώρα που θα κάνει την αίτηση θα δει αν δικαιούται και τι».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι είναι «θέμα ημερών να ανοίξει η πλατφόρμα», χτες ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία και πρόσθεσε: «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δοθεί σε όλους τους δικαιούχους».

«Το κοινωνικό

μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο» επανέλαβε η κ. Φωτίου.

Η ίδια ανέφερε ότι «το ΕΚΑΣ θα κοπεί, και είναι πολύ βαρύ για εμάς, αλλά ήταν υποχρέωσή μας από τα προηγούμενα μνημόνια».

Όπως έγινε γνωστό χθές για το κοινωνικό μέρισμα θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό των εισοδηματικών κριτηρίων οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος του 2017 -τον Οκτώβριο του 2017- με αναφορά στα εισοδήματα του 2016.

Επειδή αυτό μπορεί να οδηγούσε στο να αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι άνεργοι το 2017, αλλά είχαν εισοδήματα το 2016, θα υπάρχει πρόνοια, ώστε, ανάλογα με τον χρόνο της ανεργίας κατά το 2017, να αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, προκειμένου να μπορούν και αυτοί οι άνθρωποι να εμπίπτουν και να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Στους ανέργους θα αφαιρεθεί αντίστοιχο ποσοστό από το εισόδημα του 2016, ανάλογα με τους μήνες που ήταν άνεργοι. Στη συνέχεια θα γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων για όσους το 2016 είχαν εργασία, αλλά το 2017 έχασαν τη δουλειά τους.

Το διάστημα ανεργίας του 2017 θα αφαιρεθεί από τα εισοδήματα του 2016 και έτσι θα αποδοθεί αναλογικό κοινωνικό μέρισμα στους ανέργους.

Η παγίδα ωστόσο και για τους ανθρώπους αυτούς είναι το γεγονός ότι το εισόδημα βάσει το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος.

The post Κοινωνικό Mέρισμα: Δικαιούχοι όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα