Κ.Μητσοτάκης: Τέλος στον κρατισμό -Μαζί με τη Γεννηματά στο «εκλογές τώρα»

Να βάλει «τέλος στον κρατισμό» έθεσε ως κεντρικό στόχο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την οικονομία. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόταξε το σχέδιο του κόμματος τους για ένα νέο «μοντέλο επιχειρηματικότητας» που θα απελευθερώσει της υγιείς δυνάμεις της οικονομίας, θα φέρει επενδύσεις και

θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αόριστο ευχολόγιο» το ολιστικό σχέδιο τονίζοντας ότι σε αυτό «συνυπάρχουν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με αρκετές ιδεολογικές εμμονές και ασυγχώρητες γενικότητες».

Συνεχίζοντας την κριτική του για τις 106 σελίδες του ολιστικού σχεδίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν ξέρουμε αν είναι δικό σας κείμενο ή έχει ξαναγραφεί από τους θεσμούς γιατί δεν ξέρουμε ποιο εί ναι το αρχικό σας κείμενο. Δεν συνειστά σε καμία περιπτωση ένα συγκεκριμένο χάρτη τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Είναι αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Λείπει το όραμα. Σαν να έκανε αγγαρεία ο συντάκτης. Λείπει το όραμα και εφαρμοσμένες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές και θα παράγουν πλούτο».

Επέκρινε, δε, την κυβέρνηση ότι «εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνησή σας συζητά με τους εταίρους το περιβόητο ολιστικό σχέδιο. Το κάνατε στα κρυφά χωρίς να το φέρετε στην Βουλή και δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι ήδη αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η ανάπτυξη για το 2018, ενώ σε όλη την τριετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η σωρευτική ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλότερη από της Κύπρου, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. «Αντί να βάζετε χρήματα στην οικονομία για να πάρει μπροστά, τραβάτε χρήματα.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι ότι τέσσερις στους δέκα Έλληνες θεωρούν τη φοροδιαφυγή θεμιτή πρακτική. Την ίδια στιγμή καταστρέφετε συνειδητά τη μεσαία τάξη. Το 42% του φόρου εισοδήματος το πληρώνουν όσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ που είναιτο 3% των φορολογουμένων» είπε χαρακτηριστικά.

Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς εκθρέψατε τους Αγανακτισμένους

Με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν και το προβληματικό παρόν». «Να καταδικάσετε τις κρεμάλες των αγανακτισμένων και να ζητήσετε μια συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο και τις ανεκδιήγητες εκφράσεις «ή εμείς ή αυτοί» «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Είναι δική σας ιδεοληψία ο διαχωρισμός της βίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ειδική αναφορά στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι «μου έκανε εντύπωση το τουιτ που κάνατε λέγοντας ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη δεν ήταν αγανακτισμένοι και συγκεντρωμένο πλήθος. Τι εννοείτε; Ότι θα ήταν δικαιολογημένοι αν ήταν αγανακτισμένοι; Πράξετε το αυτονόητο. Όχι μονο να καταδικάσετε την βία από όπου και αν προέρχεται αλλά αποδείξετε το στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξαρχεια, τελιώνετε με τους Ρουβίκωνες. Ο Δήμαρχος Τήνου με 8 άτομα προσωπικό τους συνέλαβε εσείς δεν μπορείτε; Δεν θέλετε να το κάνετε γιατί οι εκλεκτικές σας συγγένειες δεν σας το επιτρέπουν».

«Επιτέλους προστατέψτε τους Έλληνες και τις γειτονιές. Αυτή είναι η δουλειά σας. Αν δεν μπορείτε να παραιτηθείτε. Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το οποιοδήποτε υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει σχέση με οποιαδήποτε έκφανση βίας» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 εσείς αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν έβαζαν κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε την φυσική βία των μνημονίων με την βία του σπασίματος και των προπηλακισμών».

Εκλογές τώρα

Ο Κ. Μητσοτάκης, ζήτησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες και απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, που είχε ζητήσει νωρίτερα το ίδιο, στέλνοντας και ένα μήνυμα «φιλίας» και την επόμενη των εκλογών προς την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε: «Οι Έλληνες θα επιλέξουν ποιος θα τους οδηγήσει με σχέδιο και ασφάλεια στην επόμενη ημέρα. Θέλουν ελπίδα. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές, κ. Γεννηματά, εμείς τις ζητάμε δύο χρόνια, όπου θα αναμετρηθεί η ασφάλεια η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία, απέναντι στον λαϊκισμό και στα ψέματα. Συμφωνούμε όλοι ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και οι κάλπες είναι κάθαρση. Δώστε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να πάρει θέση. Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και η εμπειρία των οκτώ χρόνων τον έχει κάνει σοφότερο…».

The post Κ.Μητσοτάκης: Τέλος στον κρατισμό -Μαζί με τη Γεννηματά στο «εκλογές τώρα» appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα