Καμίνης: Τι είπε για Τούρκους αξιωματικούς, δημοτικά ραδιόφωνα και θέματα της Αθήνας

Στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών αλλά και σε θέματα που αφορούν την πόλη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη.

Αναφερόμενος στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο Δήμαρχος Αθηναίων απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθούν στην Τουρκία, ωστόσο όπως είπε η κράτησή τους δεν πείθει κανέναν.

«Είναι μια διοικητική κράτηση που δεν μας πείθει πολιτικά. Όλοι έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα

κλείσιμο του ματιού της κυβέρνησης στον Ερντογάν. Και όλα αυτά είναι μια απλή παράσταση γιατί ο νόμος λέει ότι σε κάθε περίπτωση σε ενάμιση χρόνο αφότου άρχισαν να κρατούνται πρέπει να απελευθερωθούν. Οπότε 20 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ο ενάμισης χρόνος . Οπότε περίσσευε και αυτή η παράσταση» τόνισε. Μάλιστα καταλόγισε σκοπιμότητα στον Γιάννη Μουζάλα για τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες.

Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει για την υποψηφιότητά του στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καμίνης είπε χαρακτηριστικά: «Όχι, αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου» και συνέχισε: «Η πολιτική ζωή είναι ένας δρόμος δύσβατος με πολλές στροφές. Υπάρχουν φαινόμενα αυτή τη στιγμή τα οποία προβληματίζουν πάρα πολύ κόσμο. Υπάρχει αυτή η τάση των κομμάτων που δημιούργησαν αυτήν την πρωτοβουλία να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι ως κόμματα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το εκλογικό αποτέλεσμα. Ήταν κάτι αναμενόμενο. Υπάρχει μία νομιμοποίηση ενός εκλογικού αποτελέσματος της προσέλευσης 220.000 ανθρώπων που δεν επιτρέπεται ουδείς να το αγνοεί. Αυτό έστειλε ένα μήνυμα κι αυτό το μήνυμα θα πάμε να εφαρμόσουμε και θα προχωρήσουμε για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, ενιαίο, πολυτασικό κόμμα».

Σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, ο κ. Καμίνης μίλησε για «πόλεμο». «Έχουμε ανοίξει έναν κανονικό πόλεμο, ανταρτοπόλεμο στο πεδίο των τραπεζοκαθισμάτων» δήλωσε και απέδωσε το πρόβλημα και στην έλλειψη δημοτικής αστυνομίας επί 2,5 χρόνια, που οδήγησε -όπως είπε- σε αποθράσυνση πολλούς επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης αλλά και στον μικρό αριθμό των δημοτικών αστυνομικών. Αν και όπως είπε ο κ. Καμίνης τα συγκεκριμένα καταστήματα δίνουν ζωή στην πόλη και φέρνουν θέσεις εργασίας, ο ίδιος μπαίνει στη θέση του δημότη. Μάλιστα, εμφανίστηκε αποφασισμένος να δοθεί λύση στο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πολεμήσει τους επιχειρηματίες που παρανομούν, μέχρι τέλους. «Θα του κόψω τα πόδια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την εικόνα του Πολυτεχνείου τόνισε ότι όσες προσπάθειες και να κάνει ο Δήμος, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν δεν προσπαθήσει το Κράτος και το ίδιο το Πολυτεχνείο, Όπως είπε, αν δεν μπορούν να προστατεύσουν τον χώρο αλλά και το προσωπικό και τους φοιτητές πρέπει να απομακρυνθεί και η Αρχιτεκτονική και να μεταφερθεί στην Πανεπιστημιούπολη.

Όσον αφορά τα δημοτικά ραδιόφωνα, με φόντο τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, τόνισε ότι ουσιαστικά βάζουν τον Αθήνα 9.84 στη δημοπρασία. «Γιατί δεν βάζουν και τη συχνότητα της ΕΡΤ σε δημοπρασία; Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει πίσω, αλλά σε αυτά μας έχουν συνηθίσει» ανέφερε για να προσθέσει «Η κυβέρνηση κάνει κάποιες κινήσεις οι οποίες εξυπηρετούν το δικό της, στενά εννοούμενο κομματικό συμφέρον. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα».

πηγή: athina984.gr

The post Καμίνης: Τι είπε για Τούρκους αξιωματικούς, δημοτικά ραδιόφωνα και θέματα της Αθήνας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα