Γ.Γ. ΨΗΠΤΕ: Ενισχύουμε τη διαφάνεια στο Δημόσιο με νέες τεχνολογίες

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής, συμμετείχε στη δεύτερη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, εκπροσωπώντας τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Ο Γιώργος Φλωρεντής συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «Διοικητική Ανασυγκρότηση, Δημόσιες Υπηρεσίες και Ψηφιακές Υποδομές», μαζί με την Υπουργό Διοικητικής

Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη και την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ ανέφερε:

«Προετοιμάζουμε τις συνθήκες ώστε όλοι να συμμετάσχουν ισότιμα στη νέα εποχή. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής, ενισχύουμε τη διαφάνεια στο Δημόσιο».«Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η μεγάλη δράση για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη της χώρας και -φυσικά- της Δυτικής Ελλάδας. Αντιμετωπίζουμε το “μαύρο” που προκλήθηκε από τη μετάβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα».«Το έργο Rural Broadband, που υλοποιούμε, φέρνει το γρήγορο ίντερνετ σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτές της Δυτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, σχεδιάζουμε έργα ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών υποδομών υπερ-υψηλής ταχύτητας, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες υπηρεσίες, όπως η τηλε-ιατρική, η τηλε-εκπαίδευση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, κ.ά.».«Η Πάτρα θα καταστεί μία από τις δυο ελληνικές πόλεις -και από τις πρώτες σε όλη την Ευρώπη- όπου θα αναπτυχθεί πιλοτικό δίκτυο 5G, μετά τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας του Υπουργείου μας με το Δήμο Πατρέων. Τα δίκτυα 5ης γενιάς θα παρέχουν εξελιγμένες υπηρεσίες “έξυπνης πόλης” στους πολίτες».«Υποστηρίζουμε την Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας, καθώς το έργο “Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα” εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με προϋπολογισμό 33,5 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη του έργου θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου».«Η Ελλάδα μόλις πρόσφατα “κλείδωσε” τα δικαιώματά της στο Διάστημα. Και, πλέον, προχωρά η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή ελληνικών δορυφόρων από Έλληνες επιστήμονες. Τμήματα των δορυφόρων θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών».«Βαδίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου. Η Ψηφιακή Διαχείριση Εγγράφων και η Ψηφιακή Υπογραφή έχουν μπει ήδη στις ράγες. Πρόσφατα εγκρίθηκε η ένταξη του συγκεκριμένου έργου, που υλοποιείται ήδη στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, στο ΠΔΕ 2018, με προϋπολογισμό 22,5 εκατ. ευρώ. Η εξοικονόμηση για το Δημόσιο θα αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ ετησίως».«Οι αποκλεισμοί του παρελθόντος τελείωσαν. Φέρνουμε Το Αύριο, Σήμερα για Όλους».

The post Γ.Γ. ΨΗΠΤΕ: Ενισχύουμε τη διαφάνεια στο Δημόσιο με νέες τεχνολογίες appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα